Limba română, întrebare adresată de ChiChinel, 9 ani în urmă

Alcătuiți o compunere de 100-150 de cuvinte despre anotimpul preferat în care să folosiți 3 comparații,3 personificări,2 enumerații și o repetiție.
Plz,dau coroană!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bivyby
1
Primavara
Pana tarziu noaptea, sub cer, ca de luceferi cu soare, am ramas la fereastra intr-o armonioasa insomnie.
Cum sa dormi stiind ca boboceii mici vor sa infloreasca si anul acesta? Cum sa dormi cand linistea domneste pentru cateva secunde si dupa......si dupa sa inceapa spectacolul, spectacolul micilor bobocei care incep a dansa intr-un mod nemaivazut. Cantecul dulce a pasarelelor dau tonul concertului, acestea anunta ca Zana Primavara! Deja un ghiocel a rasarit pe jumatate ingropat in zapada care cu gustul diminetii incepe a se topi incet. Randunici, vrabiute, mici pasarele, veniti! Veniti si cantati si voi! Veniti sa ne vestiti primavara! Veniti sa ne puneti zambetele pe buze! Veniti si aduceti-ne dulcele vechi miros al primaverii! Iar voi floricele, ce mai stati? Infloriti si voi si improspatati-ne dupa atata timp stat in frig si-n ger cumplit!
Cu o caleasca de mici lacramioare vine si apare o doamna, subtire ca tulpina de lalea, frumoasa ca un bobocel de trandafir.
Toate aceste lucruri..ne anunta c-a venit primavara!

ChiChinel: Ms mult!!Esti cel mai tare!!!!
ChiChinel: Sa stii ca vreau sati dau coroana dar nu pot acum,oleaca mai târziu
ChiChinel: ca numi apare aia de coroană
Alte întrebări interesante