Limba română, întrebare adresată de cocerhanmarianozkyy7, 8 ani în urmă

Alcatuiti o compunere de 250 de cuvinte in care sa apara urmatoarele cuvinte:targ,cartofi,televizor,reclama si pat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeabianca54
3
Stăteam în pat, ca oricare alt adolescent obișnuit, de vârsta mea, uitându-mă la televizor deoarece îmi terminasem temele.
După ce schimbasem canalele de câteva ori, datorită reclamelor enervante, una mi-a atras atenția. Reclama era despre acest târg și spre deosebire de altele ce au avut loc, avea ceva diferit: un concurs de sculptat în legume. Înscrierea se făcea pe loc și a trebuit să sun la numărul afișat pe ecran. Nu am mai stat pe gânduri și am decis să merg. Zilele treceau din ce în ce mai rapid, perioada festivalelor și a târgurilor se apropia. Atunci, cu câteva zile înainte, am intrat în panică. Am realizat că încă nu mă gândisem în ce legumă voi sculpa. Nu știam ce puteam alege. Dovleci nu aveam de unde cumpăra și știam că singurele legume pe care le aveam în frigider erau roșiile și castraveții. Ar fi trebuit să cumpăr o vânătă? Atunci, mama a venit cu ideea salvatoare, dar fără să știe asta. Pregătind mâncarea din aceea seară, a venit cu ideea salvatoare. Mâncarea gătită era tocănița de cartofi. Și asta am ales pentru târg, un cartof, dar nu orice fel de cartof, ci unul mov.
Apoi, timpul s-a scurs parcă, mai repede ca înainte și târgul a început. A fost o luptă strânsă la proba de sculptat și deși nu am ieșit pe primul loc, m-am distrat și am câștigat la proba de originalitate, fiind singura ce a ales cartoful.


Sper să fie bună compunerea și să nu fie vreo problemă că am depășit 250 de cuvinte..
Alte întrebări interesante