Limba română, întrebare adresată de Iulian55555, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere de exprimare a opiniei despre citatul " Cand is multi, ei te baga mai putin in sama si tu ii poti mai bine cerceta. Cand is multi, te poti socoti singur, cu necazul tau; dar cand is putini, impung si te coasa cu ochii. "

10-15 randuri ///||\\\ DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
In opinia mea, acest citat se refera la pozitia unui om in raport cu un grup mare de oameni, respectiv un grup mic de oameni. 
Cand te afli intr-un grup mare, oamenii sunt preocupati sa iasa in evidenta, se preocupa excesiv de mult de a domina grupul respectiv prin diferite calități,  insusiri sau chiar defecte. Am observat ca unii oameni, tocmai pentru a iesi in evidenta cat mai repede, (ca sa te faci remarcat prin calitati frumoase trebuie timp, iar unii oamenii nu au rabdare) apeleaza la excentricitati: haine rupte, păr neobisnuit etc. Asadar, intr-un grup mare, "competitia" pt a iesi in evidenta este acerba iar tu ii poti observa pe fiecare cat mai bine, cu conditia sa nu participi la aceasta "competitie", si te afli ca si cum "ai fi singur" pt ca nimeni nu e preocupat de tine.
In grupurile mici, mai ales ca nou venit in acel grup, imediat te iau la cercetat, pt ca tu reprezinti noutatea iar ei deja se cunosc intre ei, si iti asculta necazurile la inceput cu compasiune, apoi devenind critici si judecandu-te. Discretia sau nepasarea sunt doua arme de aparare eficiente.

Iulian55555: Nici nu stii cat de mult m-ai ajutat.. Mersi multt
Utilizator anonim: Nici nu stii cat de mult ma bucur :)) Cu drag.
Iulian55555: :)) xD
Alte întrebări interesante