Limba română, întrebare adresată de Goirgiana, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere de maximum doua pagini referitoare la alegerea pe care ati dori s-o faceti pentru viitorul vostru.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Sunt o persoană caritabilă care caută prin toate mijloacele  să ajute pe ceilalți de câte ori e nevoie și am posibilitatea s-o fac.

A venit timpul să mă gândesc la ce voi face în viitor, care va fi parcursul vieții mele și să-i dau un scop.

Datorită firii mele de compasiune cu cei din jur care sunt neajutorați sau în dificultate, m-am gândit că meseria de infirmieră mi s-ar potrivi perfect.

Această profesie este o profesie umană! Ascultare, înțelegere, schimb,  empatie pentru alții, să ai grijă de persoane în fiecare zi, în viața de zi cu zi, să știi să surâzi chiar dacă surâsul nu este reciproc,dar care va avea  un sens pentru persoana de care te ocupi.. Da, este un loc de muncă obositor, dar este atât de frumos să ai grijă de alții și realizarea  ta cea mai mare este atunci când ieșind din cameră bolnavului vei auzi : -Mulțumesc mult,domnișoară!

 Da, pare un simplu vă mulțumesc, dar   pentru tine e imens! Da, un simplu vă mulțumesc, un zâmbet și vei ști că misiunea ta este încununată de succes!  Este un loc de muncă foarte frumos și chiar mai mult decât atât: o vocație!

Deci m-am decis. Voi termina gimanziu și voi da la un liceu de specialitate. pentru mine a deveni o infirmieră nu este doar ca să mă aflu în câmpul muncii pentru a trăi, est mult mai mult decât atât: este un vis, un vis care așteaptă să se prefacă mâine-n faptă.

Alte întrebări interesante