Limba română, întrebare adresată de edyreboot, 8 ani în urmă

Alcatuiti o compunere de minim 120 cuv. in care sa prezentati frumusetea anotimpului, folosind cel putin 10 subst. din câmpul lexical al primaverii ,cel putin 5 personificari si epitete, pe care le subliniezi. Dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de benache24
1

Răspuns:

Primăvara, fiica cea mai tânără a bătrânului an, cea aducătoare de bucurie şi voie bună a sosit şi la noi cu alaiul ei de flori, lumină şi culoare. Totul e învăluit în mantia de lumină a soarelui, care mângâie blând pământul şi toate vietăţile. Bolta albastră se oglindeşte în apele limpezi ale râurilor. Zilele sunt mai blânde şi mai lungi, iar nopţile mai scurte.

Primăvara a aşternut peste tot un covor multicolor. Câmpurile şi dealurile au înverzit, iar livezile se pregătesc să dea în floare. În păduri, muşchiul copacilor e moale ca o pernă de puf, iar brazii care abia şi-au lepădat mantia de nea privesc mândri către soare. În desişuri a albit floarea ghiocelului şi un parfum uşor de toporaşi se răspândeşte la adierea vântului din amurg.

Explicație:

Epitete-bătrânul an, mantia de lumina, mantia de nea, privesc mândri către soare,

Personificari- cea aducătoare de bucurie şi voie bună, e învăluit în mantia de lumină a soarelui, bolta albastră se oglindeşte în apele limpezi ale râurilor, câmpurile şi dealurile au înverzit, muşchiul copacilor e moale ca o pernă de puf,

Sper ca te-am ajutat!


edyreboot: Mersi mult!!
benache24: cu plăcere!
Alte întrebări interesante