Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere de minim 20 randuri cu titlul Calul fermecat, dar nefermecat bine. Va rog dau test!!! Dau coroana!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MamaMare6
5
Compunere - Calul Fermecat, dar Nefermecat Bine
Odata ca niciodata, in sate mari, imparatesti traia un rege batran ce avea o fiica frumoasa, numita Floare de Lotus. El era cam mahnit deoarece fiica sa inca nu isi gasise un sot. 
La aniversarea de 16 ani a frumoasei sale fiice, regele dadu o mare petrecere la care ii chema pe toti printii din lume. Acestia ii adusesera printesei multe daruri care mai de care mai pretioase. Coliere, nestemate, rochii cusute cu fir de aur si argint... Dar printesa nu se arata a fi uimita de toate acestea. 
Apoi, isi facu intrarea spectaculoasa un tanar chipes pe un cal zburator. Era de o frumusete nemaiintalnita. era alb, cu o coama din aur si argint, si purta o sa incrustata cu mii de pietre pretioase. Printesa era uluita. Regele era si el uluit. Toti erau uluiti de prezenta acestui tanar calare pe cel mai frumos cal...si era si zburator! Tanarul se prezenta in fata printesei, cu al sau cal fermecat. Printesa, uimita, fara sa mai stea pe ganduri, sari pe saua calului si incerca sa zboare. Dar nu stia ceva: calul fermecat nu era fermecat bine... Astfel incat el urma sa se prabuseasca intr-o prapastie. 
-Salveaz-o pe fiica mea te rog! Si iti dau mana ei. spuse regele catre tanarul calaret. 
Acesta pocni din degete si calul o aduse pe fata inapoi. Cei doi facura o nunta mare si traira fericiti pana la adanci batraneti. 

Sper ca te-am ajutat ^-^  (mai poti dezvolta daca vrei)

danait: Felicitari!Ai multa imaginatie!
MamaMare6: Multumesc frumos! Imi place muuult sa fac compuneri :D
danait: Le voi citi cu placere:))
Alte întrebări interesante