Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Alcătuiți o compunere de minimum 10 rânduri în care să povestiți o întâmplare petrecută în timpul pauzei de la școală vezi Subliniați diftongii triftongii și hiat​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de paulamatei08
0

Aventura din Pauza

Intr-o zis de marti, ma aflam la școală, eram in ora de matematică și imi doream foarte nukt sa se temrine ora mai repede. Nu peste mult timp, fara sa relaizez, clopotelul m-a surprins mai repede decat ma asteptam.

Am iesit in curte cu prietena mea Maria (sau pune un nume de baiat de exemplu Andrei, aici dupa preferință ta) sa mai luam o gura de aer. Ne plimbam si ii povestisem cum m-a luat prin surprindere clopotelul. La un moment dat am auzit un sunet foarte ciudat. Era defapt o pisica care era infometata. Ju mai aveam timp sa o ajutam pt ca clopotelul sunase de instrare, ins ain urmatoarea pauza am luat o jumatate de corn si am dus-o pisicii. S-a speriat la inceput de mine si Maria/Andrei dar fiindui pre frig si foame a stat in loc. Am incalzit-o puțin si i-am lasat cornul. Inainte de a pleca acasa am mers sa vedem daca pisica mai era acolo. Mama ei era alaturi de ea. Inainte s aolec i-am lasat si jumatatea celalacta din corn si s-au bucurat foarte mult.

Nu voi uita niciodata aceatsa amintire si cat de draguta era pisicuta alaturi de mama ei. ❄

SPER CA TE-AM AJUTAT !! :)


VladiB: Acuma,textul acesta este slab domnisoara.Sigur simbolistica politica ce razbate din aceasta lucrare este evidenta,capitalismul ce lasa oamenii slabi si lipsiti de aparare in voia sortii in timp ce pe cei "privilegiati" ii educa si le da mancare din abundenta.Incercarea absurda si ultimant futila de a indrepta un sistem gresit insasi la baza este o actiune similara cu a lui Don Quihote,cum ai prezentat si tu,hranind o pisica inca una va aparea.
VladiB: Astfel,textul este o observatie interesanta asupra socoetatii insa nu prea am inteles ce e cu prietena ta ar trebui sa simbolizeze Sfantul Duh,partea esentiala si tacuta a acestui act?De asemenea nu am inteles ideea de timp limitat in pauza credeam ca este o analiza ucronica a societatii,poate ca m-am inselat.Te rog poti sa clarifici aceste aspecte domnisoara?Sunt CONVINS ca multa lume vrea sa afle
Alte întrebări interesante