Limba română, întrebare adresată de Gabi1098, 8 ani în urmă

Alcatuiti o compunere descriptiva in care sa prezentati un peisaj de iarna in padure,pe malul lacului folosind cat mai multe figuri de stil diferite identificate,in Fricosul de Emil Garleanu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dani2008vladimirescu
1

Sfârșit de iarnă pe malul lacului din pădure

Inima mea tresare la spectacolul impresionant care îmi stă în față. Pe malul lacului, pădurea se îmbracă într-o mantie albă și înghețată, cu ramuri încovoiate sub greutatea zăpezii, care par a-și îndesa pleoapele sub povara somnului iernii.

Apa lacului e înghețată și lucește ca oglinda, reflectând cerul senin, într-o compoziție perfectă. Pe suprafața acestei oglinzi de gheață, pot vedea câteva păsări care se adună la mal, căutând hrana. Când și când, una dintre ele pătrunde prin gheață, într-un zgomot de cristal, care se risipește în liniștea pădurii.

Soarele, care își arată razele orbitoare, face ca zăpada să strălucească, iar aerul rece pare aproape să se încălzească, învăluit de parfumul iernii. Simt cum frigul îmi înțeapă obrajii, dar această senzație e doar o încununare a acestui peisaj de vis.

Acest peisaj de iarnă de pe malul lacului din pădure este o veritabilă bijuterie, opere a naturii. El m-a uimit prin frumusețea sa, prin linistea sa, prin puterea sa de a mă face să uit de toate grijile și problemele lumii. Această compoziție de zăpadă, gheață, apă și soare e una dintre cele mai frumoase și mai emotionante pe care le-am văzut vreodată.

In acest peisaj de iarnă, am identificat figuri de stil precum personificare (ramuri încovoiate sub greutatea zăpezii care par a-și îndesa pleoapele), metonimie (mantie albă și înghețată), antiteză (aerul rece care pare aproape să se încălzească) și simbol (zăpada)


Gabi1098: multumesc!!
Alte întrebări interesante