Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Alcătuiți o compunere descriptiva în care sa realizați o descriere a unei nopți de iarna, în care sa folosiți 5 comparații. Trebuie sa fie de 10-12 rânduri ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariabucuria888
0

Răspuns:

A sosit noaptea, cu alaiul ei de stele stralucitoare, imprastiindu-le in inaltul cerului. Craiasa Noptii a venit pe meleagurile noastre, punand stapanire peste intreaga tara. Ea este magică, are o rochie țesuta cu argint și o coroniță formată din stele si flori albe, făcând-o astfel specială!

În fundal, dansează luna, iar apoi fulgii albi ai noptii cad lin pe pamântul umed, alcătuind un covor moale și rece. Printre crengile copacilor triști, adie vântul. Păsărelele care vara ne încântau cu trilurile lor vesele, dorm, iar in locul lor joaca pe o creanga bufnite si lilieci. Noaptea se urca la luna, discutand ca doua prietene vechi.

Este o atmosferă magică,  am impresia ca am ajuns intr-un colțisor de rai. Natura este schimbată într-o mantie frumoasă, și totul pare să fie cules dintr-un basm.!

Insa, deodata, noaptea simte pe mantia ei primele raze de soare. Si a luat ramas bun de la prietenii ei nocturni, care merg la culcare. Luna pleaca mai departe, ca si alti oameni sa se bucure de minunatiile ei. Fulgii, in schimb, nu pleaca. Ei se adapostesc la umbra, asteptand-o pe Noate sa se intoarca....

Atât ți-am putut scrie într-un timp atât de scurt. O mai poți dezvolta, în caz nu îți place ceva . Eu ți-am dat o mică idee, și sper să te ajute. Succes la școală și la note bune ! :)

Explicație:

Scuze ca am depasit termenul de randuri....


mariabucuria888: cpl
Alte întrebări interesante