Limba română, întrebare adresată de patricialita2010, 8 ani în urmă

alcătuiți o compunere minim 20 de rânduri având ca titlu istoria sursa de inspirație limba română ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionut2010zagardan
1

Răspuns:

Istoria sursei de inspirație a limbii române este una complexă și fascinantă. Limba română este una dintre limbile românce, grupul de limbi care au evoluat din latina vorbită de soldații și coloniștii romani în Europa de Est.

În cele mai vechi timpuri, limba română era vorbită în principal în Dacia, regiunea care acum include România, Moldova și Bulgaria de sud-vest. După retragerea armatelor romane din Dacia în secolul al III-lea, limba latină a continuat să fie vorbită de către locuitorii autohtoni și a evoluat în limba română.

În timpul Evului Mediu, limba română a continuat să se dezvolte și să se schimbe, fiind influențată de alte limbi cum ar fi slavona, greaca si turca. În secolul al XVI-lea, a apărut prima carte scrisă în limba română, "Psaltirea lui Coresi", care a jucat un rol important în dezvoltarea și standardizarea limbii.

În secolul al XIX-lea, limba română a fost influențată de ideile de iluminism și de Renaștere, care au dus la o mai mare standardizare și claritate a limbii. În această perioadă, au apărut și primele dicționare și gramatici românești.

În secolul al XX-lea, limba română a continuat să se dezvolte și să se schimbe, fiind influențată de evenimentele politice și sociale din țară. După cel de-al doilea război mondial, limba română a fost influențată de ideologia comunistă și a suferit multe schimbări artificiale, dar acestea au fost în mare parte revertate după căderea regimului comunist din 1989.

Astăzi, limba română este vorbită de aproximativ 25 de milioane de oameni și este recunoscută ca o limbă oficială în România, Republica Moldova și Uniunea Europeană. Continuă să evolueze și să se schimbe,

Explicație:

Sper că tiam ajutat..


patricialita2010: mersi
ionut2010zagardan: Nici o problemă
Alte întrebări interesante