Limba română, întrebare adresată de deoarece, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere monologata de 7-9 randuri cu titlu "eu, umeras de haine" cu 2 constructii incidente si una in apozitie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
7
Eu sunt un umeraș de haine, delicat ca o spumă de fragi cu multe bule de aer, știți ce sunt bulele de aer, nu? - sunt asa ca niște pernițe mici de aer care aleargă încolo  și încoace, și stau pe o bară de lemn de nuc. Rochițe de organza se odihnesc in brațele mele sau eșarfe ca un vălătuc de fum mă împresoară. Viața mea se desfășoară plictisitor de delicios între mirosuri de lavandă - lavandă venită de pe câmpuri însorite și ar se de soarele provensal - de floare de tiaré și flori de păpădii, bănuți cu strălucirile stinse,  uitate printre dantele. Sunt un umeraș fericit. 

deoarece: lavanda) vrei o coroana?
Utilizator anonim: nep, doar niste inimioare plutitoare :)))
deoarece: tre sa mai astept un raspuns))
Răspuns de Leonard
12
Eu, umeraș de haine!

Penibile zile am ajuns să trăiesc, nu-i așa, cumătrelor? Voi sunteți mai tinere, mai fițoase, mai necunoscătoare ... Stați la bârfe și vă ridicați gâturile mândre, care roșii, care gălbejite, care turcoaz, că v-a împopoțonat stăpâna casei cu rochii de banchet și smoking-uri de firmă! Numai eu am rămas o bucată de lemn fără culoare, uitat într-un colț de șifonier, cu un costum de mire pe mine, vechi de 20 de ani. Dar ce sacou! Ce croială ca la carte! Ce vestă lucioasă! Ce culoare elegantă! Eh, vremuri, vremuri! Cum am prins eu valsul miresei și am învârtit rochia de zână, frumusețea aceea feciorelnică, pe sub nasul invitaților, să crape de ciudă și să vadă ce au pierdut!
Penibile zile, a propos, să ajung de batjocură în colț de șifonier! Eu, umeraș de haine!

deoarece: wwa....)))
Leonard: Tadam :))
Utilizator anonim: thumb up! :)))
Alte întrebări interesante