Limba română, întrebare adresată de cristianchirichescc, 7 ani în urmă

Alcatuiti o compunere narativa de 15 20 rânduri cu titlul,, O amintire deneuitat". Aveți în vedere faptul ca o compunere reprezinta o scriere imaginara. De folosit obligatoriu elementele descriptive

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de jox
1

Răspuns:

Era o dimineață de vară toridă, iar soarele ardea cu putere pe străzile încă pustii ale orașului. Într-un colț de stradă, o casă veche cu pereții zugrăviți în alb și cu ferestre mari deschise, permitea aerului să pătrundă înăuntru. În acea casă, o femeie în vârstă, cu părul alb și ochii verzi ca smaraldul, își amintea de o perioadă din trecut pe care o considera neuitată.

În acea perioadă, ea era o fată frumoasă, cu părul lung și ochii albaștri. Își petrecea timpul într-un mic sat de pe malul mării, unde mergea să înoate și să se plimbe pe plajă. Într-o zi, în timpul unei plimbări, ea l-a întâlnit pe băiatul cu ochii verzi și părul negru, pe care l-a iubit dintotdeauna. Au început să se întâlnească și să își petreacă timpul împreună pe plajă, uitând de tot ceea ce se întâmpla în jur.

Într-o seară, băiatul cu ochii verzi i-a propus să meargă să vadă răsăritul de soare. Au plecat la prima oră a dimineții, îmbrățișați, și s-au așezat pe plajă. În timp ce soarele începea să se ridice deasupra orizontului, fata a simțit că nu exista alt loc pe care ar fi vrut să îl petreacă decât acolo, în brațele băiatului pe care îl iubea.

Deși au trecut mulți ani de atunci, femeia în vârstă își amintea de acea dimineață de vară ca și cum ar fi fost ieri. Chiar și acum, când își petrecea zilele singură în casa sa mică, încă mai simțea că acea amintire era ceva ce nu putea fi uitat. Iar când se gândea la băiatul cu ochii verzi, simțea că încă îl iubea la fel de mult ca și înainte.


cristianchirichescc: mulțumesc
Alte întrebări interesante