Limba română, întrebare adresată de saraionel071, 8 ani în urmă

Alcătuiți o compunere narativă în care să relatați o întâmplare neobișnuită petrecută în copilărie da într-o zi de primăvară în compunerea ta vei insera cel puțin trei secvențe descriptive

Va rog am nevoie de ea repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lorenamican2010
0

Răspuns:

La furat de caise

Explicație:

Într-o zi de primăvară am venit cu cel mai bun prieten al meu, (nume) de la școală. De fiecare dată când ieșeam de la școală treceam pe lângă o fermă care cultivă caise. De data aceasta am hotărât sa luăm câteva caise, de foame ce ne era.

În acel moment când băgam caisele în buzunar paznicul fermei ne-a fluierat. Chiar după aceea, de frică ce ne-a fost am luat-o la fuga de nu ne-au mai ținut picioarele. Paznicul a încetat să fluiere dintr-o data. După câteva străzi de acolo am încetat sa fugim.

Atunci când am ajuns acasă i-am arătat mamei caisele ce le-am luat. Ea m-a întrebat: ,, (numele tău), de unde le ai? Eu i-am spus că de la ferma din apropierea școlii noastre. Din dată mama mi-a zis sa duc inapoi caisele si să imi cer scuze. Când am ajuns la fermă am pus caisele lângă acel copac și mi-am cerut frumos scuze.

Alte întrebări interesante