Limba română, întrebare adresată de TurturicaGheorghe, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere pe baza fragmentului dat : Soarele arata ca ziua este la amiaza.Maria si fratele sau mai mic ,Mihai au pornit catre matusa lor , care locuieste in dumbrava din marginea satului . Mama le-a dat un cosulet cu cativa puisori de gaina sa-i duca matusii . Copii mergeau linistiti,arucand din cand in cand cate o privire grijulie spre cosulet ...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CrazyCoco
14
...le era teama sa nu cumva sa ramana fara puisor. Acestia erau foart galagiosi.
- Oare le-o fi foame? se intreba Mihai cu voce tare 
- Sau sete? completa Maria
Tocmai atunci pe carare se ivi cumatra vulpe care fusese ademenita de mirosul fraged al puisorilor. Aceasta incerca sa intre in vorba cu cei 2 copii sperand sa poata lua ea puisorii copiilor. Ii era asa de foame...
- Buna micutilor,ce va aduce pe aceste carari departe de drumul vostru?
Copii iutira pasul neraspunzand vorbelor lingusitoare ale vulpii. Presimtind parca pericolul si puii speriati se stransera unul in altul tacand .
- Vai ! Dar ce vi s-a intamplat? Oare de ce nu vreti sa vorbiti cu mine? Copiii educati raspund intrebarilor ;zise vulpea incercand sa para prietenoasa.
-Nu avem voie sa vorbim cu strainii raspunse Mihai
-Dar eu nu sunt un strain sunt prietena voastra si vreau sa va ocrotesc sanu vi se intample nimic !
-Te cunoastem noi cumatra vulpe !zise atunci Maria Stim ce vrei
-Vai dar ma nedreptatiti ! Nu va vrea decat binele!
-Da! Binele si puisorii nostrii! nu suntem chiar atat de usor de pacalit!
- Nu, nu e adevarat doar vreau sa va ajut! vad ca va e greu sa duceti cosuletul, dati-mi-l mie si vi-l duc eu.
- Nu, il vom duce noi.
-Haideti, nu fiti rai..
Si nici una nici doua vulpea pierzandu-si rabdarea infipse labele in cosul copiilor cu gandul de a-l lua dar tot atunci Azorel cainele cel mare al matusii aparu ca prin minune langa cei 3 protagonisit si o lua la rost pe cumatra vulpe si ii jumuli cum stiu mai bin coada ei stufoasa ca abia putu biata sa scape din coltii fiarei si dusa a fost . Copii ajunsera cu bine la matusa lor si povestira cu lux de amanunte inamplarea prin care trecura si fapta de vitejie pe care Azorel o facuse.
Alte întrebări interesante