Limba română, întrebare adresată de pepelica, 9 ani în urmă

alcatuiti o compunerecu titlul iarna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Roty55
2
Nici oamenii nu sunt departe de acest comportament. S-au refugiat în casele bine încălzite și așteaptă, probabil, să treacă iarna. Hornurile caselor scot un fum gros ca locomotivele pe cărbune, care colindau odinioară aceste plaiuri. Sobele din case, umplute cu bușteni groși, gem sub furia focului. Căldura resimțită la gura sobei este singura alinare a oamenilor în această vreme de restriște. 

Răspuns de Utilizator anonim
3
                                         Iarna

       In sfarsit a nins afara. Satul a fost acoperita cu o plapuma groasa. Nu trece mult timp si pe ulite se aud copii cu saniile.
       Aceasta atmospera ii imbucura pe copii .acum este mare zarva pe deal .Nu trece mult timp si incepe o bataie cu bulgari , toti tipau, radeau , iar cei mai mici plangeau .Cand lupta a incetat dealul iar a rasunat, copii  au inceput iar se se dea cu saniile , derdelusul era din ce in ce mai alunecos si mai grozav.Unii dintre copii au inceput sa se dea si cu sacii din plastic. Obrajii copiilor erau imbujorati.
      In cele din urma au hotarat sa se desparta , fiindca s-a inserat.Copii paseau obositii ,dar in acelas timp si bucurosi fiindca au avut o zi minunata.
Alte întrebări interesante