Limba română, întrebare adresată de prankspublicprotocol, 7 ani în urmă

Alcătuiți o conversație cotidiană la care să participe doi elevi, pe o temă despre scoala voastră. Ascultătorii vor observa si vor nota cu calificative (foarte bine, bine, suficient, insuficient) modul în care vorbitorii respectă regulile dialogului: interesul şi atenția față de spusele partenerului, exprimarea limpede şi coerentă, răbdarea de a asculta, fără a intrerupe partenerul in mod nepoliticos etc.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Salutare! Draguta solicitare!

Cei doi elevi sunt 2 prieteni care invata la scoli diferite, ei insisi fiind diferiti ca si comportament, atitudine, abilitate de a comunica, educatie.

Mircea - elev studios care respecta regulile si regulamentul in general, interesat de tot ceea ce este nou, citeste foarte mult si se informeaza din orice sursa ii cade in mana, este un frecvent cititor al bibliotecii, este iubit si respectat de prieteni.

Vlad- opusul lui Mircea, desi este istet  nu depune niciodata efortul necesar pentru a invata, este arogant, se invarte intr-un cerc de baieti care nu au nicio treaba cu studiul si educatia, are tot felul de alte preocupari din afara scolii, este un baiat frumos, cu posibilitati financiare mari si crede ca nimeni nu il poate sfida.

MIrcea:

- Salut Vladut! Am citit ca scoala voastra deruleaza un proiect educational foarte interesant. Stii ceva despre?

Vald:

-Sal Bro! care proiect, care scoala frate, ca sunt in conceddiu medical!!!

-Uite: veti primi vizita unor elevi din Franta care sunt invitati de scoala voastra pentru..,

( Vlad il intrerupe brutal):

-Lasa-ma cu texte de-astea! Ia zi, vii smabata la petrecere la Gino?

Mircea;

-Stai, stai Vladut ca m-ar interesa si pe mine ce vor face in scoala voastra elvii din Nants! Sigur ca vin, daca am timp!  Am inteles ca vor sa realizeze impreuna cu cei de la a XI-a un nou tip de robot, Tu stii ca mie imi plac!

- Ba, nu ma intereseaza textele astea desumflate, frate! Eu am alte procupari: de exemplu tata imi va lua maine un nou tip de motor cu care voi face cele mai misto curse la munte!

-Pai, ziceai ca esti  bolnav, adica, in "concediu medical"!!

- Baaa, esti tare greu de cap! Bineinteles ca mama s-a ocupat. Ia zi, ce proiect, ce franceji, ce vor astia de la noi?

- Vladut vino te rog cu mine acasa si te voi pune la curent cu tot ceea ce ar trebui sa stii dspre acest proiect. Mi-ar placea sa te inscrii si tu ( ca eu nu am cum, fiindca nu sunt in scoala ta!), fiindca stiu ca poti face parte din ecipa de robotica!

- Stai bro, ca nu pot acum, da' poate trec diseara, daca am drum la tine. Te sun ,bine? Hai pa ca ma intalnesc cu niste tovarasi!

Explicație:

S-ar putea ca aceasta conversatie sa nu cuprinda tocmai ceea ce ai solicitat. Dar cu siguranta a punctata tipologii umane!


Komisarul: Sper sa-ti fie de folos!
prankspublicprotocol: ❤ mersi
miamiha63: ajutati maaa
Alte întrebări interesante