Alcătuiți o cumpunere de 10-15 rânduri pe baza proverbului ,,Feciorii cei buni adaugă și cresc numele părinților lor și-l fac fără de moarte, iar feciorii cei răi ,ocărăsc și sting numele părinților buni". Va rog mult!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Era o zi foarte posomorâta. Lucas și Ioan erau 2 frati gemeni, care nu erau tocmai bogați, aveau doar bani pt strictul necesar. Lucas era foarte rău, și cerea mereu lucruri imposibile pentru ei :
- Mama! Eu nu vreau sa stau sa citesc toată ziua! Vreau sa mergem și noi sa ne plimbam! Poate la mall, sau la film.... M-am plictisit!
- Draga, Lucas! Știi ca nu ne permitem nici o pereche noua de adidași, nu mai cere imposibilul!, te rog!
Lucas a rămas foarte supărat, și pentru răzbunare, a furat toți banii din casa pentru a-i cheltuii pentru haine și adidași. După ce mama lor a aflat, nu l a mai primit în casa, pentru cea făcută. După o luna, a decis sa l primească înapoi, dar nu a mai avut voie sa iasă din casa 2 luni, pentru cea făcută, în schimb Ioan ieșea zilnic cu prietenii lui și se jucau pe câmp.
Asa ca țieneti minte copii:,, feciorii ce buni adaugă și cresc, numele părinților și-l facă fără de moarte, iar feciorii ce rai ocaresc și sting numele părinților buni "!
Explicație:
Sper ca te - am ajutat!
Răspuns:
Trăiau odată într-un sat doi gospodari, unul mai înstărit și celălalt mai modest, dar amandoi muncitori. Fiecare avea cate un fiu.
Când băieții s-au făcut mari, fiecare a plecat la școală, la oraș. Pe când unul dintre ei învăța, studia, mergea la cursuri, celălalt se distra, aduna absențe, dar, în rarele momente când trecea pe la școală, lua note de trecere. Și fiecare părinte era mândru că are un copil bun și studios.
Când au absolvit școala, gospodarii au venit la festivitatea de premiere. Cel înstărit pregătise chiar un cadou consistent pentru fiul său. Dar, ce să vezi! Cel premiant era băiatul vecinului său, pe cand odrasla sa, cu chiu, cu vai, terminase ultimul din clasă.
Rușinat, tatăl a mers sa-l felicite pe tânărul modest, dar merituos și apoi și-a luat fiul să îl ajute acasă, la treburile gospodăriei, pentru că de oraș nu facea cinste.
Explicație: