Limba română, întrebare adresată de hotcaadrian16, 9 ani în urmă

Alcatuiti O Fabula de 15-20 Randuri
Daca nu stiti ce este Fabula ----->>>
Fabula este o operă epică , în versuri sau proză , în care prin intermediul unor necuvântătoare personificate se prezintă defecte omeneşti , cu scopul de a fi îndreptate.

Fabula este o specie a genului epic , în versuri sau în proză , în care persoanajele sunt animale , plante sau obiecte puse în situaţii omeneşti prin intermediu cărora autorul satirează vicii şi defecte cu scopul de a le întrepta.
Va Rog, sa ma ajutati :)


andreeazavaski: in versuri sau in proza? :)
hotcaadrian16: Cum vrei Tu,Ori in versuri ori in proza
hotcaadrian16: Doar sa fie de 15-20 randuri
andreeazavaski: Ok

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeazavaski
45
Intr-o gradina se aflau mai multe flori parfumate si frumoase. Insa ele erau nemultumite de felul cum aratau:
- O cat de fumos arata acel trandafir , spuse laleaua , e atat de mare de colorat , si de parfumat ! Eu nu sunt deloc frumoasa!
- O ba da esti frumoasa laleao , in comparatie cu mine! spuse petunia. Eu arat groaznic
Toate plantele erau nemultumite de felul in care erau create , dar intr-un colt de gradina , o floare-de-nu-ma-uita cu petalele albastrui si cu cateva boabe de roua pe ea nu era asa de nemultumitoare.
- Eu sunt multumita asa cum sunt , chiar daca sunt mica , si nu am un parfum chiar atat de intens . Insa mie imi place asa um sunt!
- Ce ? tu o floare-de-nu-ma-uita , frumoasa? Noi suntem mai frumoase ca tine chiar daca noi stim ca suntem urate! Dar tu esti si mai urata ! Nu esti vrednica sa locuiesti in aceasta gradina!
Dar zilele treceau , si zilele se raceau iar celelalte flori se ofileau , doar floricica-de-nu-ma-uita ramanea la fel .
Nu trebuie sa fim nemultumiti de ceea ce avem ci sa fim mereu recunoscatori ca avem . Dar nu trebuie nici sa ii jignim pe cei care au mai putin ca noi!

hotcaadrian16: Mersi Mult!>
andreeazavaski: Cu placere!
Alte întrebări interesante