Limba română, întrebare adresată de madadeea, 9 ani în urmă

alcatuiti o naratiune la persona a treia de 15 Rânduri în care sa povestești o dupa amiaza

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anamariaheart
1
In dupamiaza de ieri , Maria si prietenii ei au mers la o plimbare in parc.  Terminasera scoala si isi facusera temele motiv pentru care s-au gandit sa se relaxeze cateva minute facand o scurta plimbare.Au mers timp de 20 de minute dupa care s-au asezat pe o banca pentru a se odihni. In jurul lor erau o gramada de porumbei . Copiii si-au scos toata mancarea pe care o aveau in genti si le-au impartit . Dupa ce si-au impartit mancarea cu porumbeii si-au continuat plimbarea. Maria a observat un mic catelus care avea un piciorus ranit. Stand aproape de casa ,Maria si-a rugat prietenii sa aiba grija de catelus pana cand se intoarce cu pansamente si ceva de mancare. Intoarsa in parc , Maria l-a pansat pe catelus si l-a uns cu unguent , apoi i-a dat de mancare si Mihai , unul din prietenii Mariei s-a oferit sa-l adopte pe acel biet catelus. 
    S-au mai plimbat putin si au povestit cand despre una , cand despre alta pana cand Diana, o alta prietena a Mariei a observat o batrana cu multe bagaje dupa ea si  s-a ofcerit sa o ajute sa isi care lucrurile pana acasa. 
            Era aproape seara si copiii au decis ca este timpul sa se intoarca acasa dar in drumul lor au dat peste niste oameni sarmani carora copiii le-au dat bani , le-au cumparat mancare si haine si le-au oferit un loc intr-o veche locuinta a Mariei unde nu mai statea nimeni si unde aveau cat de catconditii bune. 
             Copiii si-au propus ca vor mai iesi si in alte zile , gata sa mai faca si alte fapte bune.

madadeea: ok mersi mai am nevoie de o naratiune un sa prezinți programul unui scolar dupa scoala dar un pic mai scurta
Anamariaheart: In mod normal , un scolar , dupa ce se intoarce de la scoala isi schimba hainele pe care le-a purtat la scoala apoi isi serveste pranzul. Dupa ce isi spala vasele dupa care a mancat si isi curata masa de mizerie si eventual matura pe jos , se apuca de teme sau inaintea temelor isi face cateva minute de odihna sau de relaxare , apoi apar in program si temele. Dupa terminarea temelor si invatatului elevul face diferite activitati .
Anamariaheart: Am scris mai mult dar nu m-au lasat sa trimit decat pana in 500 de caractere si a trebuit sa sterg. Scuze!
Alte întrebări interesante