Limba română, întrebare adresată de 2007Cristian, 8 ani în urmă

Alcătuiți o povestioara după desenul urmator

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdinaLeo
0
"Cine sapa groapa altuia , cade singur in ea" , asta ne spune si aceasta poveste:
Era odata un om care avea 2 fii. Fiindca mama lor murise , cu 2 ani in urma , ii crestea singur. Intr-o zi , barbatul le-a dat fiecaruia cate 70 lei si le-a spus:
- Vreau sa va dau o provocare. Luati acesti bani , iar in zile diferite , veti merge pe rand, pentru prima data in sat si ii ve-ti cheltuii , cum stiti voi mai bine. Seara cand o sa veniti acasa , o sa-mi spuneti ce ati facut.
A doua zi , baietul cel mare , pleca in sat cu cei 70 lei primiti de la tatal sau. Pe drum , a vazut un mic bar, si s-a oprit si el acolo , zicandu-si in mintea lui ca va sta doar 5 minute , va bea o bere si va pleca mai departe. Ei , omul nostru s-a imbatat rau de tot , dupa ce a baut 6 halbe de bere, si ne mai stiind ce face , a cheltuit totii bani , pe lautari , fete , muzica si bineinteles BERE, Bere, bere... Ajuns acasa ii povestii talui sau , cum l-a dus valul , si era covins ca si fratele sau va pati asemenea, insa acesta nu i-a spus nimic.
Urmatoarea zi , fratele cel mic , a avut si el aceiasi sarcina. A trecut si el pe langa acel barulet , dar nu s-a oprit acolo, ci si-a continuat drumul spre sat. Acolo si-a gasit un loc de munca , dar trebuia sa cheltuiasca 50 lei pentru angajare. Acesta a acceptat!. Dupa cateva ore a inceput slujba si a castigat mult mai multi bani decat avea el la inceput, adica 1600 lei. Fiindca ziua nu s-a terminat inca, a mers si el la un mic restaurant , unde s-a distrat de minune , dar a cheltuit doar 200 lei. De 400 lei , a facut mici cumparaturi , iar restul banilor adica 1000 lei , i-a dus acasa la tatal sau.. Acesta era foarte uimit , deoarece fiul sau a primit 70 lei si s-a intors acasa cu 1000+ cumparaturi de 400 lei , nu ca si fratele sau care a cheltuit tot.Tatal fiind foarte multumit de baiatul cel mic , i-a dat lui toata averea sa... Cel mare s-a suparat foarte tare si a planuit intr-o seara sa-l omoare pe fratele sau. Acesta s-a dus intr-o padure apropiata si a sapat o groapa adanca in care a pus un bou , si 2 caini de vanatoare, pe care a acoperit-o cu paie. Apoi l-a chemat pe cel mic spunandu-i ca a vazut acolo o veverita, doar ca groapa a fost dusmanul celui dintai baiat , deoarece nu a mai stiut drumul si nu a lasat nici-un semn asa ca a cazut singur in groapa sapata. A strigat inzadar dupa ajutor , pentru ca fratele si tatal sau si-au dat seama ce a planuit , s-au suparat foarte tare si l-au lasat acolo, unde a murit , impus de bou si muscat de cei 2 caini.

2007Cristian: Ești foarte bravo mersi
AdinaLeo: Poti sa-mi dai coroana , daca te rog?
2007Cristian: Lămurește mă cum se face
2007Cristian: Cum ți-o dau
Alte întrebări interesante