Informatică, întrebare adresată de sanda52131, 8 ani în urmă

alcatuiti o problema care se rezolva cu ajutorul unei interogari simple care are 2 criterii de selectare înregistrărilor scrise in acelasi rand dar pentru campuri diferite

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rayzen
1

Problema:

O companie de transport are o bază de date cu informații despre toate autovehiculele sale. Fiecare înregistrare din bază de date conține numărul de înmatriculare al autovehiculului, tipul autovehiculului (camion, autoturism, motocicletă, etc.), și data ultimei revizii tehnice a autovehiculului.

Compania dorește să cunoască numărul total de autoturisme care au fost revizuite tehnic în luna octombrie a anului 2021 și care au număr de înmatriculare care începe cu litera "A".

Pentru a rezolva această problemă, se poate utiliza o interogare care să selecteze înregistrările care îndeplinesc cele două criterii: tipul autovehiculului trebuie să fie "autoturism" și data ultimei revizii tehnice trebuie să fie în luna octombrie a anului 2021. De asemenea, interogarea trebuie să verifice dacă numărul de înmatriculare al autovehiculului începe cu litera "A". Aceste informații pot fi obținute prin utilizarea operatorilor de selecție și de filtrare în interogare.

Exemplu de interogare:

SELECT COUNT(*)

FROM autovehicule

WHERE tip = 'autoturism' AND data_revizie = '2021-10-01' AND numar_inmatriculare LIKE 'A%'

Această interogare va selecta toate înregistrările care îndeplinesc cele două criterii și va număra câte înregistrări există, astfel încât să se poată determina numărul total de autoturisme care au fost revizuite tehnic în luna octombrie a anului 2021 și care au număr de înmatriculare care începe cu litera "A".

Alte întrebări interesante