Limba română, întrebare adresată de lucianamaria22owwewa, 8 ani în urmă

Alcatuiti o scrisoare in care sa folositi 3 pronume personale de pllitete si 2 formule reverentioase.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Elenaiulianaq
1
Dragă doamnă profesoară Feschiu Mirela,

Deși au trecut foarte mulți ani de când ne-am văzut ultima oară, îmi doresc ca prin intermediul acestei scrisori să vă pot face o mică bucurie drept răsplată pentru toată încrederea pe care ați avut-o în mine. Mi-aș dori să vă răsplătesc toate eforturile pe care le-ați depus pentru instruirea mea în domeniul limbii engleze și sper ca acest prim pas să fie primit călduros.

În toți acești ani care au trecut am purtat cu mine toate momentele petrecute împreună, fie în sălile de clasă, fie în sufrageria dumneavoastră, unde știu că v-am dat foarte multe bătăi de cap, dar nu ați renunțat și nu v-ați lăsat până când nu am deprins în cel mai bun mod posibil limba engleză. M-ați întâlnit pentru prima oară la o vârstă fragedă, aveam doar 10 anișori, eram un copil răsfățat și leneș, dar căruia ați reușit să-i deschideți ochii către lucrurile minunate pe care aceast domeniu, al limbilor străine îl are de oferit. Pentru toate acestea, țin să va spun că toate gândurile mele către dumneavoastră sunt încununate cu respect și recunostiinta.

Scopul scrisorii mele este destul de clar: încerc prin pași mărunți să mulțumesc persoanei care a avut cea mai mare contribuție la drumul pe care mi l-am ales în viață, care a reușit să mă scoată din “carapacea” în care mă ascundeam și să mă facă să am încredere în forțele mele proprii. M-ați învățat cel mai important lucru, că atunci, când îmi doresc ceva cu adevărat, să nu renunț până nu-l obțin și țin să vă spun că am păstrat această învățătură foarte aproape de inima mea, calaunzindu-mi pașii în momentele în care simțeam că nu mai pot.

Vă mulțumesc din suflet pentru contribuția enormă pe care ați avut-o la dezvoltarea identității mele personale și sper să vă revăd curând.

Alte întrebări interesante