Limba română, întrebare adresată de denisaghiorghitdeea, 9 ani în urmă

alcatuiti o scurta povestire de cel mult zece randuri cu verbe la modul indicativ timpul trecut naratiunea sa inceapa cu urmatoarea fraza
Mama imi spuse ca a telefonat Alexandru

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mateidanilov
23
            Mama imi spuse ca a telefonat Alexandru. In acea zi el lipsise de la scoala, iar eu ma gandisem ca a patit ceva grav. Tocmai venisem de la scoala, iar fara sa imi mai las ghiozdanul in camera am fugit catre casa lui Alexandru. Ajuns acolo, am batut la usa, iar mama sa raspunse. Am intrat in casa, iar dupa intr-o camera foarte spatioasa l-am zarit pe Alexandru. Imi spuse rapid si fara sa mai piarda timpul valoros, ca racise foarte tare, iar medicul a spus ca nu se poate intoarce la scoala decat peste doua saptamani. M-a rugat sa ii dau temele, si asa am facut. In fiecare zi, dupa scoala ma indreptam spre casa lui Alexandru ajutandu-l la teme. Dupa ce se insanatosi, imi multumise la scoala. Ma simteam bucuroasa ca am putut ajuta pe cineva.

denisaghiorghitdeea: cred ca o sa primesti coronita
mateidanilov: mersi mult
mateidanilov: vezi ca am corectat ceva
Răspuns de Vranceanu7
2
Mama îmi spune ca a telefonat Alexandru. Atunci mi-am amintit ce îmi zicea cu câteva zile in urma, despre acel joc, sa ma duc la el sa ne jucam... Așa ca îmi fac temele numaidecât si pornesc spre Alexandru. Când sa plec, am realizat că telefonul, il uitasem, dar ce bine ca veni mama sa mi-l dea. In acel moment, am simțit o durere cumplita in brațe si in piept. Personajele jocului tocmai intrară in mine. Am început sa capăt si sa pot controla abilitățile lor și să trag cu armele lor. M-am simțit cum nu se putea mai bine... Am scăpat de tot ce nu-mi convenea... Pana... când... abilitatile s-au întors asupra mea. Ele au început sa ma controleze pe mine acum... M-au făcut sa distrug totul in cale, prietenii si oamenii din jur ocolindu-ma... Totul s-a întors împotriva mea, doar de la personajele dintr-un simplu joc... Ce mai puteam face acum? Sa aștept o minune, mai mult de atât nu pot face... Si atunci, fărâma de conștiința ce mi-a rămas, a început sa îmi vorbească in cap:
-Hei, tu! Nu te mai plânge!
-Ce? Dar, cine ești?
-Nu contează asta acum! Tot ce contează e sa lupti si sa salvezi orașul de aceste creaturi fictive! Tu le-ai adus pe lume, nu?
-Aaa, da eu!
-Tu poți sa le si faci sa dispară, tot ce trebuie sa il chemi pe prietenul tau, Alexandru, si sa le arați cine-i seful!
-Le voi arata tuturor, dar, cum?
-Trebuie doar un mouse, o tastatura, si îndemânare, e greu sa mânuiești personaje din jocuri in viață reala!
-Bine, o voi face!
-Poti! Ai încredere in tine, doreste-ti cu adevărat si tot răul acestor personaje va dispărea!
După o lunga lupta dusa cu personajele, in cele din urma, acestea au pierdut si au fost eliminate! Doar de doi oameni simpli: Eu si Alexandru, prietenul meu

denisaghiorghitdeea: scuze
Alte întrebări interesante