Limba română, întrebare adresată de ciobanurobert10, 9 ani în urmă

alcatuiti ocompunere descritiva cu titlul primavara in gradina mea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PutereDinu
6
Este primavara. Gradina intunecata de frigul inabusit al iernii reinvie lent si totodata isi aduce familia imprastiata inapoi la locul ei: pasarelele se intorc cu ciripitul lor duios, verdeata isi face aparitia tot mai mult.   Dar cel mai important, este ca aerul cald este amestecat cu aromele tuturor florilor prevestitoare primaverii. Prima dintre acestea, este ghiocelul, care este cel mai voinic dintre toti, primul scozandu-si capsorul de sub armura de gheata a iernii. Impreuna cu el, au sosit si prietenii lui, care, la fel ca si el, sunt la fel de gingasi si nemaipomeniti. De parca o armata de soldati-flori au atacat pamantul cu toate darurile cele mai bune pe care le poarta. Asa arata un Paradis, care cu adevarat ar trebui scris cu majuscula, deoarece nimeni nu poate rezista in fata maiestriei sale.

ciobanurobert10: ms
PutereDinu: Cu placere :)
Răspuns de Utilizator anonim
4
Primavara s-a instalat mandra peste toata natura somnoroasa.Toate vietuitoarele s-au trezit la viata ,inclusiv frumoasele plante din greadina mea.
Am o gradina foarte mare ,imbracata in verdele pur al renasterii.Fiica cea mai tanara a anului,a desfacut usor mugurii copacilor ,iar soarele mangaie usor toata suflarea din gradina.
Pomii fructiferi au imbracat rochii lungi inflorate cu flori roz.De sub frunzele adormite a iestit ghiocelul alb ca spuma laptelui si suna din clopotelul lui mic.Cateva zambile si lalele zambesc vesele una la cealalta.Am pregatit cateva locuri pentru a sadi mandrele legume.
Albinele si carabusii danseaza in bataia vantului lin.Gradina este o frumusete ,este rupta din rai .Acum in acest anotimp este foarte multa miscare in paradisul din fata casei ,gradina mea
Alte întrebări interesante