Limba română, întrebare adresată de nicolerebecca2, 9 ani în urmă

alcatuiti pe caietul de clasa, compuneri cu titlurile: "vara la bunici" , "o calatorie pe dunare" , "o intamplare hazlie" DAU COROANA! puteti sa va alegeti un titlu nu trebui sa le faceti pe toate trei!


Siameza: Cat de lungi trebuie sa fie?
nicolerebecca2: 11 randuri sau 12

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de potoracingrid
7
VARA LA BUNICI
Vara aceasta am fost la bunci si a fost foarte frumos. Am invatat multe lucruri no. Pentru ca am stat asa mult mi-am facut si prieteni. M-am jucat ,bunicul imi povestea de cand era el mic iar bunica ma invata sa hranesc animalele. In fiecare zi eu cu bunicul faceam un targ . Lucrurile care nu ne mai trebuiau dar care erau in stare de functionare le vindeam. Ma distram pentru ca fiecare banut bunicul mi-l dadea mie. A fost o vacanta plina cu peripetii. 

O CALATORIE PE DUNARE
Doamna diriginta a organizat o excursie de 2 zile la o cabana pe Dunare. Acolo am vazut diferite pasarii,mirosea a peste . Seara toti ne strangeam in jurul unui foc de tabara si spuneam povesti de groaza iar altii dormeau. A fost super . La fiecare pasare vazuta faceam poze pentru ca erau foarte frumoase . Propietarul cabanelor ne-a dus intr-o calatorie cu barca ca sa ne simtim si mai bine. A fost o excursie de neuitat.

O INTAMPLARE HAZLIE 
Andrei, este un baiat caruia ii place foarte mult sa faca glume . Stiind ca se apropia 1 aprilie el incerca sa faca cat mai multe farse prietenilor. Acesta le incurca ghiozdanele la scoala s-au cartile , le lipea scunul cu lipici si multe altele .Nu statea deloc cuminte . De 1 aprilie a vrut sa ii faca unei profesoare o farsa. Stiind ca , clasa lor este cam slaba la invatatura a schimbat cataloagele cand profesoara nu era atenta cu alta clasa mai buna iar ea a trecut note bune in acel catalog. Dupa ce Andrei le-a spus copiilor ce a facut toti au inceput sa rada de fercire. Acesta a avut si el parte de toate farsele pe care el le-a facut copiilor si aceasta le-a dat copiilor un  motiv mai mare sa rada cu lacrimi. 


nicolerebecca2: multumesc
Răspuns de MaiaUrziceanu
1
Vara la bunici
Este o zi caniculara de vara.Eu cu Mitu(pisica mea) ne-am plictisit.Suntem in masina in drum spre tara.Bunica si bunicu de abea asteapta sa vin la ei.Nu ne-am vazut demult.Ei ma asteapta in fata portii cu gratul delicios facut din cele mai buna gaini.Eu cum ma dau jos din masina,ii inbratisez si incep sa ma joc cu puii mici si inocenti.Incep sa le dau nume si sa imi aleg preferatul,apoi chem toti copii la joaca,iar parintii mei mai vorbesc cu bunicii mei si mai povestesc ce s-a mai intamplat de cand nu s-au mai vazut.Se insereaza.Ma duc la culcare,iar a doua zi am acelasi program.Bineinteles ca mai lucrez si la caietu' de vacanta.Vara mea este tot timpul minunata la bunici!
Alte întrebări interesante