Istorie, întrebare adresată de claudiamihaela8, 9 ani în urmă

Alcatuiti propoziti cu urmatoarele cuvinte: protectorat , monarhie constitutionala , fanariot , iluminism , baroc , dictatura , directorat , cod civil

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de oanaherg97
1
-In trecut, asupra româniei a fost instituit protectoratul rusesc -In anul 1866 a fost elaborata o constituție care reglementa statutul României de monarhie constituțională. -In sec XVIII a fost instituit regimul fanariot. -Iluminismul a fost o mișcare culturala care a avut scopul de a crea o societate rațională. -Stilul baroc s-a manifestat, in special, in arhitectura. -sistemul de dictatura încălca drepturile omului. -Directoratul se ocupa cu atribuțiile executive. In anul 2015 a fost actualizat un nou cod civil.
Răspuns de StefaniaStoica
4
In urma dizolvarii Parlamentului englez in 1653, Oliver Cromwell a instaurat Protectoratul.
Constitutia din 20 septembrie 1791, introducea in Franta o monarhie constitutionala.
Regimul fanariot instaurat in Principatle Romane a luat sfarsit in 1822, pe tron revenind domnii pamanteni.
Iluminismul reprezinta miscarea filozofica a secolului al XVIII-lea,care considera ca ratiunea este singura in stare sa ilumineze calea spre obtinerea fericirii umane.
Stilul baroc a aparut pentru prima data in Italia.
Consulatul instaurat de Napoleon Bonaparte in urma loviturii de stat din 18 brumar ( 9 noiembrie ) 1799, era o adevarata dictatura militara.
Regimul politic al Directoratului francez a restrans drepturile categoriilor sociale sarace.
Napoleon a adoptat Codul Civil prin care era respectata proprietatea si acordul consfintit al partilor in incheierea unor contracte.

Alte întrebări interesante