Limba română, întrebare adresată de relygeorgeta, 8 ani în urmă

Alcătuiți propoziții cu următoarele expresii :a rămâne mască, a arde de nerăbdare, a plecat cu coada între picioare, ca vântul și ca gândul ,gol pușcă, negru de furie/ supărare, a avea ac de cojocul cuiva ,a lua pâinea de la gură, cuiva; îi ardea ochii în cap, a rămâne Lefter.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariadiaconescu62
2

Explicație:

* El a rămas mască când văzuse avionul.

* El a rămas mască când văzuse avionul. *Alex arde de nerăbdare pentru a-și afla nota de la test.

* El a rămas mască când văzuse avionul. *Alex arde de nerăbdare pentru a-și afla nota de la test. *Cățelușul meu m-a supărat și când l-am certat, el deja plecase cu coada între picioare.

* El a rămas mască când văzuse avionul. *Alex arde de nerăbdare pentru a-și afla nota de la test. *Cățelușul meu m-a supărat și când l-am certat, el deja plecase cu coada între picioare. *Iubirea este ca vântul și ca gândul.

* El a rămas mască când văzuse avionul. *Alex arde de nerăbdare pentru a-și afla nota de la test. *Cățelușul meu m-a supărat și când l-am certat, el deja plecase cu coada între picioare. *Iubirea este ca vântul și ca gândul. *Ion este gol pușcă la piscină.

* El a rămas mască când văzuse avionul. *Alex arde de nerăbdare pentru a-și afla nota de la test. *Cățelușul meu m-a supărat și când l-am certat, el deja plecase cu coada între picioare. *Iubirea este ca vântul și ca gândul. *Ion este gol pușcă la piscină. *Mihai s-a făcut negru de furie deoarece a luat 4.

*Andrei are ac de cojocul lui Ion, făcându-l sa sufere.

*Andrei are ac de cojocul lui Ion, făcându-l sa sufere. *Maria i-a luat pâinea de la gura Roxanei.

*Andrei are ac de cojocul lui Ion, făcându-l sa sufere. *Maria i-a luat pâinea de la gura Roxanei. *II ardeau ochii în cap de la febră.

*Andrei are ac de cojocul lui Ion, făcându-l sa sufere. *Maria i-a luat pâinea de la gura Roxanei. *II ardeau ochii în cap de la febră. *Luca a rămas lefter de la serviciu.

Baftă!


relygeorgeta: mulțumesc mult!!!!
Alte întrebări interesante