Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Alcatuiti un comentariu la poezia Find baiet paduri cutreieram maxim 30 rinduri !Cine face bine primeste 99 puncte!Multumesc pentru ajutoor!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
Atunci,rapit de farmecul ei,ingana murmurul apelor de izvor,fiind vrajit de stralucirea acestora.Luna,oglindindu-se in lacurile din imprejurimi este martora a dragostei lor.Perioada fericita a copilariei s-a scurs repede si anii petrecuti in mijlocul codrului,cu crangurile,cu poienile,cu raurile si cu lacurile acestuia au trecut ca niste clipe,dar fericirea traita atunci este pururi in sufletul copilului.
Clipele dulci de altadata au capatat valoare de veacuri intrucat au fost imortalizate in minunatele si nepieritoarele poezii eminesciene.Ipotestii,locul mirific al copilariei,l-a dezmierdat si l-a fermecat pentru eternitate cu soapta padurilor si susurul izvoarelor vegheate de mandra luna pe cel mai mare poet,,pe care l-a ivit si-l va ivi,vreodata,poate,pamantul romanesc.'

Utilizator anonim: :)
Răspuns de oliviadrobot
4
Fiind baiet paduri cutreieram, este o poezie ce este dedicata naturii prin metaforele si comparatiile ce sunt folosite. Aceasta opera are o privire aparte din natura, ea ilustreaza imaginile uimitoare ale mediului inconjurator. Poezia este o ramura ce duce spre cele mai rafinate sentimente ale omului. Pe mine m-a impresionat enorm de mult, faptul ca scriitorul i-a facut pe toti oamenii ce citesc acesta poezie sa simta o mica parte a fericirii. 
Alte întrebări interesante