Biologie, întrebare adresată de danbiancaanamaria, 8 ani în urmă

alcatuiti un mini eseu cu titlu "Ecosistemele din jurul vostru" folosind urmatoarele notiuni stincifice:escostiem,Biotop,Biocenoza,Biom,Angiosperme,Gimnosperme și foto sinteza (textul sa aibă 6 fraze)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dammir
0

Ecosistem este o noțiune introdusă în anul 1935 de botanistul Arthur Tansley în domeniul ecologiei, pentru a desemna o unitate de funcționare și organizare a ecosferei alcătuită din biotop și biocenoză și capabilă de productivitate biologică. Ecosistemul cuprinde și relațiile dintre biotop și biocenoză și relațiile dintre organismele biocenozei. Pentru ca un ecosistem să fie funcțional este necesar să conțină două elemente de bază: producenții, consumenții și reducenții (cu unele excepții ultimul element poate să lipsească în unele ecosisteme).

Biotopul reprezintă totalitatea factorilor abiotici prezenți într-un spațiu bine determinat care asigură existența viețuitoarelor.

Biocenoza cuprinde comunitatea de populații ( plante, animale, micro-organisme ) caracteristice unui biotop, aflate în relațiile specifice ( apărare, răspândire si hrănire ).

Ecosistemele umane

Ecosistemul uman

este ansamblul planetar în care interacţionează populaţiile umane cufactorii de meidu. El poate fi considerat un ecosistem deoarece este locuit de o singură specie – omul.Omul – ca parte a biosferei, şi-a creat sisteme proprii implementate în ecosistemenaturale. Ele păstrează elemente ale ecosistemelor naturale şi/sau le adaptează prin intervenţiinoi, fapt care crează interdependenţe şi/sau interacţiuni antagonice sau complementare.Ecosistemele umane sunt

sisteme deschise

cu schimb de energie, materie şi informaţii cumediul natural.

Alte întrebări interesante