Biologie, întrebare adresată de Dimitrie2510, 8 ani în urmă

Alcătuiţi un minireferat, la alegere, din următoarele teme:
- Poluarea aerului
- Poluarea solului
- Poluarea apei
- Degradarea ecosistemelor prin supraexploatarea resurselor naturlae
- Degradarea ecosistemelor prin introducerea de specii noi în ecosisteme.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de myshoo69
2

Poluarea este degradarea unui mediu natural prin actiunea produselor toxice. Poluarea poate fi de 2 tipuri:

-poluare artificiala

-poluare naturala

POLUARE ARTIFICIALA: Poluarea artificiala a aparut odata cu dezvoltarea primelor asezarii urbane, sub influenta factorului antropic.

POLUAREA NATURALA: Poluarea naturala este aceea cand animalele sau plantele mor si se descompun.

Poluarea este rezultatul oricarei modificari a mediului ambiant, care determina un dezechilibru ecologic natural. Orice Poluarea se produce atunci cand, in urma introducerii unor substante determinate - solide, lichide, gazoase, radioactive- mediul sufera unele modificari grave care pot produce multe treume.

Exista insa si substante, numite biodegradabile, care nu polueaza natura. Un produs este numit biodegradabil atunci cand se transforma, se descompun si se elimina in mod natural.

Ploluarea o intampinam la :

- Apa

- Aer

- Sol

POLUAREA APEI :

Apa este un factor important in echilibrele ecologice, iar poluarea acesteia este o problema actuala cu consecinte mai mult sau mai putin grave asupra populatiei

Ape poluate contin substante care favorizeaza dezvoltarea bacteriilor, numite si "microbi". Aceste bacterii consuma cantitati importante de oxigen dizolvat in apa si, in felul acesta, reprezinta o amenintare pentru supravietuirea animalelor si a plantelor. Apele reziduale contin, de asemenea, produse industriale toxice, cum sunt plumbul sau mercurul. Poluantii apei sunt produsele de orice natura care contin substante in stare solida, lichida sau gazoasa, in conditii si in concentratii ce pot schimba caracteristicile apei, facand-o daunatoare sanatatii.

Alte întrebări interesante