Religie, întrebare adresată de royalprince128ow7wau, 8 ani în urmă

Alcatuiti un referat despre sarbatoarea Sfintelor Pasti respectand urmatoarele indicatii:
-referatul trebuie sa aiba introducere,cuprins si incheiere(concluzii)
-sa aiba cel putin doua pagini
-sa atasati imagini,icoane reprezentand Invierea Domnului,alte imagini legate de sarbatoarea Pastelui(oua incondeiate,credinciosi care iau Lumina de Pasti,imagini din Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim cand cand coboara Lumina,pot fi si fotografii facute de voi cu oua pe care le-ati vopsit,incondeiat,fotografii de la biserica unde ati fost de Pasti...etc.)
-cum se calculeaza data Pastelui
-istoricul sarbatorii Pastelui
-sa precizati ce inseamna cuvantul "Paste"(provenienta sau etimologia acestuia)
-sa vorbiti despre patimile,rastignirea si Invierea Domnului
-sa mentionati aratarile Mantuitorului dupa Inviere,necredinta lui Toma,femeile mironosite care au mers la mormantul Domnului......etc
-ce semnificatie are Pastele pentru noi crestinii
-sa dati citate din Sfintele Evanghelii
-traditii si obiceiuri de Pasti
-bibliografia, care trebuie sa cuprinda neaparat ''Biblia'' si alte surse din care v-ati inspirat
In alcatuirea referatului sa va bazati in special pe Sfintele Evanghelii pe care va trebui sa le cititi cu multa atentie!


Gabriela337: Tu vrei un proiect Powerpoint cu răspunsurile sau niște ideie ?
Gabriela337: Vrei*
royalprince128ow7wau: proiect cu raspunsuri
royalprince128ow7wau: daca poti

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gabriela337
4

☆Data Paștilor este, conform primului conciliu de la Niceea, după w fenomene naturale: echinopsul de primăvară și după prima lună plină .

☆Pentru prima data, Pastele a fost sarbatorit in jurul anului 1400 inainte de Hristos. In aceasta data, evreii au parasit Egiptul cu ajutorul lui Dumnezeu. Scriptura in cartea Exod (Iesirea) din Vechiul Testament ne ofera instructiunile date de Dumnezeu pentru sarbatorirea Pastilor in timpul lui Moise. Evreii din antichitate isi aminteau de faptul ca Dumnezeu i-a salvat din robia in care se aflau in Egipt.

☆Cuvântul Paști provine în limba română din forma bizantino-latină Pastihae a cuvântului de origine ebraică Pasah („a trecut”). Evreii numesc Paștele (Pesah) — sărbătoarea libertății sau a azimilor, — sărbătoarea lor anuală în amintirea evenimentelor relatate în Biblie ale trecerii prin Marea Roșie și a eliberării lor din robia Egiptului

☆În Scriptură se spune că după ce a fost dezbrăcat, legat de un butuc sau stâlp și bicuit de 36 de ori, soldații l-au mai batjocorit prin:

•punerea unei cununi făcută din spini; spinii i-ar fi adus răniri groaznice pe cap.

•punerea unei hlamide roșii, semn distinctiv întâlnit la consulii și împărații romani, ca semn de batjocura lui Iisus, ce era proclamat Împăratul Iudeilor.

•bătaia cu un băț de trestie.

În mod normal, după ce era biciuit, ar fi trebuit eliberat; însă acest lucru nu s-a întâmplat. Pilat s-a spălat pe mâini înaintea mulțimii zicînd: "Nevinovat sunt de sângele dreptului acestuia. Voi veți vedea." Iar tot poporul a răspuns și a zis: "Sângele Lui asupra noastră și asupra copiilor noștri." (Matei 27, 24 - 25).

☆femeile sunt șocate de confirmarea îngerul din fața mormântului și împlinirea ziselor lui Iisus...ele iau anunțat pe apostoli (Toam a zis că el nu crede până un băgă degetul în coasta Lui) „Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamănul, nu era cu ei când a venit Iisus. Deci au zis lui ceilalți ucenici : Am văzut pe Domnul! Dar el le-a zis : Dacă nu voi vedea, în mainile Lui, semnul cuielor și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede! (...) a răspuns Toma și a zis: Domnul Meu și Dumnezeul meu. Iisus i-a zis : Pentru că M-ai vazut, ai crezut! Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut”

—Ioan 20:26-29

☆Învierea lui Iisus Hristos și amintirea jertfei Lui

O perioadă în care putem fii mai buni

O curățare a sufletului și trupului

☆Curățenia generală

Tăierea și gătirea mielului, (și legendele lui) pască, ouăle roșii/condeiate și drobul si alte mâncăruri tradiționale pt Paști

Menținerea postului trupesc și sufletesc (cât se poate-dar ni se recomandă să îl țineam tot postul)

Spovedirea și Împărtășirea credincioșilor (care vor sau/și care pot)

Mersul la biserică (tot postul)

Mersul la Înviere

PS:Dacă vrei mai îndetaliat cautā în biblie citate și mai multe imagini le aie de pe google ... Scrie și tu puțin mai mare și lasă puțin mai mult spațiu între cuvinte ... Și scuze dacă am greșeli de scriere

Sper să te ajute măcar 25%

Anexe:
Alte întrebări interesante