Limba română, întrebare adresată de stoianb4084, 8 ani în urmă

Alcătuiți un scurt text după imaginea de mai sus ajutându-va după de întrebările Dați un titlu textului. ce anotimp a sosit? ce cad din cer? Cum sunt norii? Cum sunt copacii? Cine se joacă? Ce poți spune despre activitatea copiilor în acest anotimp? ce au realizat ei din zăpadă? Îți place Iarna de ce?


va rog dau multe puncte.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de salutare2010
1

                                                 Anotimpul alb

A sosit anotimpul geros, alb, rece, ghețos dar totuși frumos, iarna. Toți copiii se bucură când vine acest timp al anului.

Din cer cad fulgi frumoși. Fulgii zbor,plutesc în aer ca un roi de fluturi albi răspândind fiori de gheață. Ele acoperă un strat pufos și gros de nea pământul. Norii plutesc în cer, acoperindu-l. Sunt grei la atâția fulgi, gri de fel.

Ca fantasme plopii înșirați se pierd în zare, sunt goi, bătrâni dar rezistenți la această cumplită vreme. Copiii se joacă pe-afară ca ,,stelele albe”  de-a prinselea prin aer. Ei se dau cu sania, se bat cu bulgări, fac oameni de zăpadă sau îngeri pe omătul cristalin.

În general îmi place iarna deoarece activitățile pe care le faci doar într-un anumit timp sunt foarte interesante și frumoase iar în alt punct de vedere este peisajul.


stoianb4084: mersiiiii
stoianb4084: ❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎
salutare2010: cu drag!!!
Alte întrebări interesante