Limba română, întrebare adresată de adryanalexa, 9 ani în urmă

Alcatuiti un scurt text dupa intrebarile; Ce anotimp a sosit? Cu ce se poate asemana iarna?Cum este vremea? Cum este cerul? Ce fenomene se petrec iarna? Ce fac animalele,oamenii?Ce sarbatori sunt in acest anotimp? De ce iti place acest anotimp?Puneti un titlu potrivit textului!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Veronica13
0
A sosit iarna . Ea se aseamana cu o craiasa imbracata intr-o rochie alba tesuta cu fire de gheata. Vremea este trista si rece .Cerul este inchis ca plumbul de parca ar fi fost pictat de Nicolae Iorga, vestitul pictor : mov, albastru, negru, gri si o dara de fum care strabate cerul. Parca este format numai din culori reci care ne aduce aminte de locul unde se duc toti dar nu se mai intorce nimeni. Vantul sufla cu putere,miscand crengile goi ale copacilor. Mii de fulgi cad usor din cer , parca ar dansa.
Boii rag , caine lattra si caii necheaza ,toti infiorati de iarna cumplita.
Dar parca sarbatorile de Craciun te mai inveselesc : impodobirea bradului, venirea lui Mos Craciun si Mos Nicolae si mai ales colindatul .Acest anotimp ma incanta deoarece ma pot regasi in el . Ai o senzatie atat de placuta cand stai langa foc si bei ciocolata calda. Asta se intampla numai iarna si de aceea pe mine iarna ma incanta . 
TITLUL : Bucuria iernii




















































































































Răspuns de mihamihaela1995
1
Chiar daca pusculitele se inaugureaza la fiecare inceput de an, noi zicem ca niciodata nu e prea tarziu sa te apuci de economisit. Si daca pusculitata este realizata din materiale reciclabile si folosind-o vei ajuta si mediul inconjurator, atunci cu siguranta te vei simti motivat.In plus poate fi o jucarie pentru copii foartehaioasa si pe langa faptul ca le puteti realiza impreuna cu ei, ii puteti invata cum si de ce saeconomiseasca.In functie de ceea ce gasiti pe langa casa, sticle de plasticborcane de plasticsau sticla sau chiar ziare vechi, puteti face un porcusor simpatic pentru economiile voastre.Mai jos aveti cateva exemple de astfel de pusculite din sticle de plastic si dinborcane de plastic (daca vreti sa folositi borcane de sticla, puteti face taietura in capacul de plastic al borcanului).
Alte întrebări interesante