Limba română, întrebare adresată de rolandbudai13, 8 ani în urmă

Alcătuiți un text argumentativ de cel puțin 150 de cuvinte despre rolul familiei în viața unui adolescent.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreiflorescu33338
8

Din punctul meu de vedere, familia are un rol cheie în conturarea personalităţii unui individ, deoarece acesta îşi alege modelul de urmat din familie. Dacă modelul nu este tocmai un exemplu bun, un copil nu poate realiza.

primul rând, în familie ne naştem, în familie spunem primele vorbe, astfel aceasta are rolul de a ne contura şi corecta trăsăturile de personalitate, care în mod contrar se pot materializa într-un comportament necorespunzător.

În primul rând , familia este aceea care dă primele informaţii copilului. Aceasta poate fi considerată ca fiind o primă şcoală a unei persoane nouă în lume. Astfel, familia trebuie să îşi cunoască rolul şi să şi-l atribuiască în mod corespunzător.

În familie ne naştem, în familie spunem primele vorbe, astfel aceasta are rolul de a ne contura şi corecta trăsăturile de personalitate, care în mod contrar se pot materializa într-un comportament necorespunzător.

În concluzie, având în vedere aspectele prezentate ulterior, putem admite faptul că educaţia care este oferită în mediul familial stă la baza dezvoltării unei persoane. Astfel, dacă familia pune accentul pe o educaţie exemplară, rezultatul va fi pe masura aşteptărilor.


rolandbudai13: Mulțumesc
andreiflorescu33338: cu plăcere!
Alte întrebări interesante