Alcatuiti un text argumentativ despre idee daca scoala poate sau nu sa influeenteze alegerea meseriei unui tanar.
va roggg sa ma ajutatiiiiii dau coroanaaa sunt la scoalaa
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
cateva idei...
Alegerea unei profesii este o decizie importantă în viața unui tânăr.
De multe ori, însă, acest moment se transformă într-un lung șir de discuții între tânăr și cei din jurul lui, în special părinții. Aceștia pot fi mai mult sau mai puțin implicați în educația unui copil și pot influența alegerile acestuia.
Dupa parerea mea si scoala are un rol foarte important in alegerea meseriei, deoarece inca din timpul scolii descoperim pasiunea pentru o anumita materie sau poate chiar un cadru didactic ne ambitioneaza sa ne alegem un drum in viata,
In primul rand consider că este important ca tânărul să își aleagă singur profesia pe care o dorește, fără să fie constrâns, ținând cont de pregătire și atracție/talent în acel domeniu. În caz contrar, se poate ajunge la efecte negative, cum ar fi practicarea unei meserii fără plăcere.
In al doilea rand pentru alegerea profesiei, tanarul trebuie sa se cunoasca foarte bine pe sine. Prin cunoasterea de sine, acesta stie care ii sunt calitatile, defectele, limitile etc. si dupa aceste criterii el se poate decide care profesie este cea mai potrivita pentru el.
In concluzie, alegerea profesiei este un subiect delicat care trebuie dezbatut inca din timp pentru evitarea unei alegeri nefavorabile.
Explicație:
Răspuns:
Părerea mea este că da, școala poate influența alegerea meseriei unui tânăr.
Cel mai important este că în școală ți se prezintă multe obiecte de studiu și afli dacă vreunul din ele ți se potrivește atât de bine încât să-ți alegi o meserie bazată pe acel domeniu. Fără școală, copiii ar cunoaște doar meseriile părinților lor și ale altor cunoscuți, le-ar fi foarte greu să afle despre alte domenii de activitate și să se și pregătească pentru ele.
Tot la școală ai de făcut diverse proiecte sau participi în mod organizat la activități extrașcolare (cum ar fi „școala altfel”), care și ele contribuie la largirea orizonturilor copiilor, la aflarea despre noi meserii și domenii de activitate.
Cei mai importanți sunt primii 9 ani de școală, pentru că după clasa a 8-a trebuie deja să te orientezi spre o anumită meserie, chiar dacă mergi la un liceu teoretic sau la o școală profesională.
De aceea, părerea mea este că în acești ani ar trebui să existe mai multe ore practice, care să-i familiarizeze pe copii și cu meseriile de bază, nu doar cu studiul teoretic. De exemplu ateliere de gătit, de mecanică, de croitorie, de tâmplărie și altele, dintre care copii să aleagă la care să participe.
Explicație: