Limba română, întrebare adresată de Miki1411, 9 ani în urmă

Alcatuiti un text de 10_15 randuri, in cate sa povestiti cum era sa fi fata de imparat pentru o zi .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Inna07
1
Razele soarelui si cantecul randunelelor imi aminteau in aceasta dimineata ca este o noua zi de vara.Mergand catre fereastra, am observat in pom un porumbel ce avea o scrisoar in cioc.Deschizand geamul acel porumbel alb s.a asezat pe pervaz,uitându .se insistent la mine. Mi.a înmânat scrisoarea,urmarindu.ma atent cu privirea.Am deschis.o si am ramas fara cuvinte. Citesc primul rand al scrisorii:"Te astept la Regatul celor 7 dorinte,cu drag tatal tau-Împăratul Verde" urmand ca obrajii sa imi fie cuprinsi de lacrimi.Ma uitam la micutul porumbel caruia i se citea in ochi fericirea si ma intrebam unde e regatul presupusului meu tata rege.deodata vad in fata casei o caleasca cu 4cai ce era condusa de doi vizitii imbracati in tinute alese.Mi.am dat seama ca acea caleasca era pentru mine,asa ca nu am stat mult pe gânduri si am urcat, fiind insotita de mesagerul împăratului,porumbelul.
Dupa ce am mers 3zile si 3nopti am ajuns la casa împăratului. Ma infatisez acestuia in sala tronului fiind îmbrăcată intr.o rochie rosie de catifea de prințesa ce mi.a gost data de catre slujnica imparatului.
Eram uluita de ce vedeam,ma aflam pentru prima data intr.un castel si nu puteam sa cred ca eu sunt fiica împăratului.
Împăratul verde se uita suspectat la mine,apropiindu.sr si string un sunet de manie:"Nu pot sa cred ca a repetat greseala.Antonio,vino imediat aici"
Nu puteam sa deslusesc ce se petrece cu imparatul,de ce reactioneaza asa,avand in vedere ca ne întâlnim pt prima data in calitate de tata-fiica
Atunci porumbelul mesager se asaza pe umarul lui si isi apleacă capusorul in semn de regret.
-Antonio este prietenul meu cel mai bun,desi este doar un porumbel, un porumbel foarte credincios pot spune.El ma ajuta sa imi gasesc fiica,dar se pare ca mereu greseste.Poti sa pleci inapoi in tinutul tau.
-Sigur,voi pleca dar nu inainte de a va gasi fiica.
Am mers si regat si incercam sa il ajut pe împărat, gandindu.ma ca i.as face o mare bucurie sa ii gasesc fiica.
Si am mers si an mers pana cand am ajuns la capatul regatului,loc unde se afla o livada de mere de aur.Deodata aud:
-Te rog ajuta.ma,am cazut in capcana Balaurului si acesta mi.a ascuns scara,fiind prizoniera in aceasta livada.
Imediat am zarit scara ce era sprijinita de un pom urias si am ajutat.o sa revină pe tărâmul regatului. I.am povestit ca sunt in căutarea fiicei regelui si ca nu voi parasi regatul pana cand nu o voi gasi.Aceasta a inceput sa rada,zicand:
- Eu sunt fiica împăratului Verde
Împăratul a fost foarte bucuros ca i.am eliberat fiica asa ca m.a numit si pe mine fiica lui cea mica,dandu.mi drept rasplata o jumatate din împărăția sa,spunandu.mi ca imi oferea toata împărăția daca eram fiica lui dar m.am bucurat ca l.am ajutat si ca am primit jumatate din regat.
Alte întrebări interesante