Limba română, întrebare adresată de necunoscutul3, 9 ani în urmă

Alcatuiti un text de o pagina cu titlul LABIRINTUL

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Buckethead
6
LABIRINTUL

Ma numesc Matei. Matei Stanciu. Locuiesc in Cluj de 3 ani de zile. Am 16 ani si sunt plictisit.
Poate nu va intereseaza povestea mea, dar sunt aici ca sa spun ca traiesc intr-un labirint.
Mare parte dintre adolescenti sunt blocati in aceasta stare si nu au curajul de a o spune. Eu sunt unul dintre ei. Parintii mei sunt divortati, locuiesc cu mama mea. Ne-am mutat in Cluj sperand ca totul o sa mearga mai bine. Dupa divortul lor am incetat sa mai am o relatie buna cu ea (mama). Nu o invinovatesc pentru ce s-a intamplat, doar ca m-am simtit atat de singur.
Labirintul meu e format din monotonia pe care o traiesc zi de zi. Cand merg la scoala si ma intalnesc cu aceleasi persoane, asteptand sa scap de aceleasi ore cu aceiasi profesori. Vedeti voi, traiesc prin asteptare si cateodata ma plictisesc si sa caut iesirea din labirint. Raman pur si simplu pe loc, ca si cand astept sa se intample ceva, sa apara cineva care sa faca o gaura prin care as putea evada.
Dupa zilele monotone de scoala, iesirile cu prietenii mei nu pot fi altceva decat o eliberare dupa cum cred ca va ganditi. Dar eu raman acelasi om plictisit ijn labirintul lui. Nu reusesc sa ma concentrez pe altceva. Tot ce fac e sa ma invart in cerc prin labirintul mintii mele.
Unele situatii ma depasesc, sau le iau prea in serios. Am dezvoltat o fire mult prea sensibila pentru barbatul in care vreau sa ma transform.
Dar ce pot face ca sa ma indepartez de tot acest chin? Cum sa scap de labirintul acesta.
Oare am prea multe ganduri? De ce nu ma pot oprii din a gandii. Daca as putea ajunge la acea cutiuta goala a mintii mele, sigur nu ar mai fi asa. M-as relaxa.
Dar cum sa opresti ceva ce nu poate fi oprit. Cum sa controlezi ceva atat de complex prencum mintea umana?
Acum stiu. Fiecare zi pierduta prin labirintul meu era defapt inca o zi in care eu il construiam. Zi de zi maream perimetrul a ceea ce ma facea sa fiu in cusca.
Era doar pentru ca eu nu ma indepartam de monotonie, imi placea sa traiesc asa. Eu eram plictisit. Eu am fost ,tot acel timp, labirintul.
Alte întrebări interesante