Limba română, întrebare adresată de mateiholca, 8 ani în urmă

Alcatuiti un text despre un animal format din cel putin sase propozitii dezvoltate. VA ROG!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madyfarmvit
0

Răspuns: leul

Leii trăiesc în savana sau în zonele tufisurilor, în grupuri familiale. Un asemenea grup conține în mod normal trei masculi, 15 femele și puii acestora. Vânătoarea este efectuată în cea mai mare parte de femele, care pândesc antilope și zebre câte două sau mai multe. Rolul masculilor este acela de a apăra teritoriul grupului.

Explicație:

Răspuns de baciuflorin08
1

Cainele

Toata lumea iubeste câinii,fiindcă ei sunt cei mai buni prieteni ai omului.Cainele este un loial omului animal care are ca strămoș lupul.Cainele este un animal foarte jucăuș,care poate trăi 15,respectiv 20 de ani,dar aici depinde si de mediul in care este crescut.Cainii de curte pot trăi 10,respectiv 15 ani,iar cei de casa/apartament pot trăi 15,respectiv 20 de ani.

Cei mai frumoși caini din lume sunt câinii "CEAU CEAU"datorita blanii lor care este foarte deasă și strălucitoare și datorită si limbii lor care este mov la femele si neagra la masculi.Cea mai blânda rasa de caini este "KANGAL",care este blând atat cu copiii,cat si cu adulții,iar cea mai periculoasă rasa de câini este "PITBULLUL",care a devenit cea mai periculoasă rasa de câini din anul 1996 cand un pitbull a omorât 12 oameni si a rănit inca 7.

Pentru mine câinele este si va ramane cel mai frumos si blând animal din lume.

Alte întrebări interesante