Limba română, întrebare adresată de Sopoic, 8 ani în urmă

Alcătuiți un text explicativ despre "bine"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5

In opinia mea, adverbul de mod " bine" inseamna ceea ce e facut cu atentie, ajutarea unei persoane, interventia atunci cand cineva are nevoie se afla in pericol.

In primul rand, trebuie sa se faca o diferenta in ceea ce e " bine" pentru noi toti, dar si pentru ceea ce e "rau " , fara sa-i ranim pe ceilalti in jurul nostru sau sa-i facem sa sufere, din cauza unor fapte minore comise. Prin " bine" se poate face si rau, vrand , nevrand. De exemplu,atunci cand poate in scoala soseste un proiect de la " Crucea rosie " si ne arata cum. sa avem grija de ceilalti. Pasii aceia aratati, trebuie facuti pe persoane care au cu adevarat nevoie , si nu pe acelea care nu au nevoie, noi dorind doar sa exersam pasii si sa ne simtim bine, dar cand de fapt mai rau facem, fara sa ne dam seama sau atunci cand cineva are nevoie de un sfat si ii oferim unul gresit , pentru a-o ajuta in viata, dar iar sa nu fie cu intentie si sa fie gresit.

In al doilea rand, prin " bine " se intelege ceea ce e facut cu atentie, cu multa rabdare sau cu placere, de exemplu un proiect pentru nota zece , o lucrare care a necesitat mai mult timp pentru invatare , dar care a meritat efortul depus sau desenarea unui peisaj de toamna , pe care i-a incantat pe toti cu ale sale culori. Bine nu-i doar adverb , ci si un substantiv atunci cand este articulat cu articolul nehotarat " un " si spunem " un bine". Un bine adus celorlati, ne ajuta si pe noi in dezvoltarea noastra de zi cu zi, dar si aducerea unui plus de bucurie pe buzele persoanei ajutate, asta insemnand ajutare reciproca.

In concluzie, nu oricand putem infaptui un bine, ci trebuie sa fim atent in ceea ce facem si cum dorim sa ne implicam si in vietile altora.

Sper ca te-am ajutat. Am dat si exemple pentru ca ai spus ca vrei o compunere explicativa.

Alte întrebări interesante