Limba română, întrebare adresată de mihaiwin2010, 8 ani în urmă

alcatuiti un text în care prezentați venirea primăverii​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lorena123414
1

Răspuns:

A sosit si primavara.Copacii sunt Verzi si frumosi pasarile zboara dintr o parte in alta,vrabitutele canta gratios, pe crengile pline cu frunze,florile se arata pe campii,copii zburda in ograda,fluturasii ies la iveala,iar toata lumea zambeste.

Ceea ce este frumos la primavara este ca natura devine din ce in ce mai frumoasa.

Răspuns de iiooaannaa11
2
Baba iarna si-a scuturat cu ultimele puteri cojoacele. Zapada s-a topit, iar vestitorul primaverii, ghiocelul, isi face aparitia timid. Vantul abia daca mai adie, semn ca primavara isi intra incet, incet in drepturi.

Soarele, ca un glob mare de aur, arunca sulite stralucitoare spre pamantul dezmortit, ajutand astfel natura sa reinvie. Pomii au inmugurit, iar pasarile canta voioase triluri primaverii. Pe ogoare este activitate neintrerupta. Dupa o iarna lunga si geroasa, primele semne ale primaverii au scos oamenii din case pentru a-si munci pamantul. Acum este perioada cand toti gospodarii curata pomii, taie via si seamana in gradini seminte pentru a culege recolte bogate la toamna. Nici copiii nu se lasa mai prejos. Zburda ca niste miei pe langa bunicii si parintii lor, veseli ca in sfarsit se pot juca in voie afara. Si, parca pentru a intregi acest minunat tablou, gaze mici si albinute zumzaie, zburand de colo – colo.
Iata ca venirea primaverii a adus nu numai natura la viata, ci a adus viata si in sufletele oamenilor si a tuturor vietuitoarelor. Bine ai venit, primavara!

ciobanudumitra46: foarte bine te-ai descurcat
iiooaannaa11: mulțumesc
Alte întrebări interesante