Limba română, întrebare adresată de gochi, 9 ani în urmă

alcatuiți un text în care să folosiți cuvintele m-ai și mai. Dați- un titlu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Leonard
4
Zi de sărbătoare

Buna mea colegă, Elena, o domnişoară mai drăgălaşă şi mai amabilă decât multe altele, ne-a invitat ieri la restaurantul "Felix" din apropierea parcului central, pentru a-şi sărbători ziua onomastică între prieteni. Ştiam că sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena este pe 21 mai, iar cum nu eram sigur ce cadou să îi cumpăr colegei mele, m-am oprit la florăria de la colţul bulevardului, amintindu-mi că florile sunt cel mai apreciat cadou la astfel de ocazii.
Am pus ochii pe un buchet superb de crini imeriali şi tocmai ieşeam pe uşă, când în cale îmi răsări vecinul Stelică, tras pe alei de dimineaţa până seara de dulăul lui, o namilă de patruzeci de kilograme. Câinele, fericit să mă vadă, se năpusti asupra mea, mai-mai să mă doboare.
- Jos, Stavarache, jos! am strigat către dulău. M-ai murdărit tot cu labele tale şi uite, mi-ai rupt florile! Cum mă mai duc aşa la petrecere?
Cum eram în întârziere, m-am repezit în cofetăria alăturată, să cumpăr un tort împodobit cu trandafiri de ciocolată.
- Nu mai avem torturi, oftă doamna din spatele tejghelii. Dacă m-ai scuza o jumătate de oră şi m-ai aştepta afară, aş putea comanda de la sora mea, care lucrează la cofetăria din cartierul alăturat.
Fără să mai spun o vorbă, am ieşit pe trotuar îngândurat, căutând o soluţie să ies din imaps. M-am gândit să iau taxiul şi să mă îndrept spre restaurant, sperând că voi da în drum peste mai multe florării. Ieşind din taxi, am remarcat că buzunarul sacoului era sfâşiat, iar banii ... ia-i de unde nu-s! Stavarache, Stavarache, am să-ţi rup urechile alea blegi! M-ai lăsat şi fără bani!
Alte întrebări interesante