Biologie, întrebare adresată de Alex8516252, 9 ani în urmă

Alcatuiti un text in care sa va imaginati ce s-ar intampla daca soarele se stinge sau miscarea pamantului ar inceta.Rapid pls.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stasyc2004
0

Cum ar fi ca Soarele sa dispara? Nu se va intampla subit ci peste miliarde de ani, cand se va mari si ar inghiti Terra. Materia si energia nu dispar pur si simplu. Cum ar arata realitatea pe Pamant fara Soare? Cum s-ar descurca planeta pe cont propriu?

In momentul disparitiei Soarelui, nu am sti ca s-a intamplat asta pentru ca lumina are nevoie de 8 minute si 20 secunde pentru a ajunge la noi. Practic, ne-am uita la Soare si l-am vedea chiar daca el nu ar mai fi acolo. In primul rand, s-ar instala confuzia si panica. De asemenea, forta gravitationala care ne tine pe o traiectorie in jurul sau ar disparea tot dupa 8 minute si 20 de secunde pentru ca aceasta calatoreste cu viteza luminii. Din aceasta cauza, cand am vedea ca Soarele a disparut, am pierde si influenta sa gravitationala, calatorind in Spatiu pe o traiectorie ce si-ar avea punctul de plecare acela in care ne-am afla in momentul disparitiei ei.

Ciudat ar fi ca planetele din Sistemul Solar ar reflecta in continuare lumina Soarelui spre noi, pentru ca sunt mai departe, iar lumina are nevoie de mai mult timp sa ajunga la ele si apoi la noi. De exemplu, Jupiter ar reflecta lumina si si-ar continua orbita in jurul unui Soare care nu mai exista aproximativ 30 minute dupa ce noi am intrat in bezna.

Fara lumina soarelui, Universul ar fi deveni unica noastra sursa de lumina. In 2004, Abdul Ahad a calculat ca lumina oferita de galaxia noastra este a 300-a parte din cea a unei Luni pline. Am putea sa ne bazam o perioada si pe lumina artificiala.

Fotosinteza s-ar opri imediat. 99.9% din productivitatea de pe Terra este facuta prin fotosinteza, iar plantele pot prin aceasta sa inghita dioxid de carbon pentru a elimina oxigen. Nu am ramane, totusi, fara oxigen pentru ca atmosfera Terrei contine 1 quintilon de kg de oxigen (1.000.000.000.000.000.000), toata biosfera necesitand 6 trilioane de kg de oxigen pe an. Am avea 1000 de ani la dispozitie sa consumam oxigenul. Copacii inalti pot trai in bezna ani la rand datorita zaharului din interiorul lor. Problema ar fi temperatura. Acum media Terrei e la 15 grade Celsius. Pamantul ar radia din ce in ce mai multa caldura in Spatiu. Dupa prima saptamana, media temperaturilor va ajunge la 0 grade. Am rezista cateva luni, poate un an. Dupa un an, temperatura va ajunge la -73 de grade. Solutia ar fi sa ne mutam langa izvoare termale.


Alex8516252: Ms
Alex8516252: Mult
Alte întrebări interesante