Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

alcatuiti va rog o compunere de 10-11 rinduri despre satul meu natal.....................dau coroanA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de beatriceionela
4
                                             Satul copilariei mele
 De când eram micuţă, bunica îmi tot repeta că, oriunde mă vor conduce paşii, să nu uit niciodată locul naşterii mele, pentru că nicăieri viaţa nu e mai frumoasă ca acasă, în culoarea aceea simplă a zorilor de la ţară! 
Mergeam tăcută spre ulița care ducea spre satul meu natal. Orice pas mă ducea mai aproape..mai aproape de locul în care mi-am petrecut cea mai frumoasa copilarie. Satul meu natal e unul micuț,unde oamenii se ajută reciproc si unde e numai voie buna. 
Pășind ușor..ma apropiam de casa in care locuiam acum câțiva anișori,in casa in care am depănat cele mai frumoase amintiri. Geamurile casei se lovesc de zid,iar poarta de lemn stătea să cadă. În casă nu mai era nimic ca înainte..Pe perete se afla poza bunicului meu și a bunicii mele..Am inceput sa plang..
Nu puteam credea ce vedeam,știind că odinioară aici era locul unde îmi petrecusem copilăria. 
Satul meu natal se schimbase..însă,in ciudat schimbarilor,el mereu va rămâne satul in care am cunoscut cei mai buni oameni și unde au trăit cei mai buni bunici din întreaga lume! Îmi iubesc satul și nu voi uita niciodată de unde al plecat.

Alte întrebări interesante