Limba română, întrebare adresată de Arina34025, 9 ani în urmă

Alcătuiți vă rog o poveste,în care o să fie cuvintele:A pune la încercare,treabă,a crede de cuviință,sâmbure,A planta,A spera,roditor,fraged,lacom,negustor. Vă rog mult

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marinet4
2
era o data o femeie care ave un baiat. baiatul era foarte lacom si nu si nu facea nimic cotect. intr-o zi femeia isi puse baiatul la incercare. ia dat de treaba pentru a crede de cuviinta. ia dat un simbure sal planteze. baiatul a plantat simburea si a sperat ca va rodi.a trecut intro zi un roditor si a vazut ca dintrun simbure a esit ceva fraget. el era si un negustor dar lacom a vrut sa cumpere acel copacel si baiatul ia dat iar in schimb negustorul ia dat un banut. cind femeia la intrebat pe baiat unde e copacelul el a spus ca la vindut.femeia suparata nu a mai rezistat si de atunci nu sia mai pus baiatul la nici o treaba.

Arina34025: Nu tot e bine.Multumes!!!
marinet4: mm,cu placere
N10N3LA: ne abonam reciproc?
marinet4: bine
marinet4: citi ani ai?
N10N3LA: aproape 15
N10N3LA: tu
marinet4: aproape 12
marinet4: bine paaa
marinet4: mai vorbim
Răspuns de N10N3LA
1
Era o data o familie formata din trei persoane ,ce locuia intr-un sat .Intr-o zi trece un negustor ce le ofera un sâmbure spunândule ca in câțiva ani vor avea un copac fraged si roditor.Ei l-au pus pe fiu la incercare punând-ul sa planteze acest sâbmure in fata casei.Timpul trecea baiatul deveni tot mai lacom si mereu isi cauta de treaba lui dar nu lasa pe nimeni sa se atinga de copac,parintii au crezut de cuviinta ca baiatul merita tot respectul pt ca nu este nepasator dar intr-o zi cand pomul a dat roade baiatul le-a interzis parintilor sa savureze custul delicios alnfructelor.

N10N3LA: ne abonam reciproc?
Alte întrebări interesante