Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

alege o treapta de relief dn tara noastra (campie,deal si podis,munte ) si descri-o in cateva enunturi,avand in vedere urmatoarele caracteristici : tipul de vegetatie,animalele si solurile.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crmnmarga
5

Câmpia este un tip de relief caracterizat prin altitudini joase (până în 300 m),interfluvii netede (câmpuri), văi slab adâncite. Câmpiile au origini diferite:

câmpii de acumulare (piemontane, lacustre, deltaice, glaciare etc.);câmpii de eroziune (rezultate prin erodarea completă a unor munți saudealuri; poartă numele de peneplenă sau pediplenă);câmpii de disecare.

Câmpiile favorizează vegetația de pădure.Câmpiile sunt formate de obicei din roci sedimentare.

S-au născut prin erodarea îndelungată a unor munți sau podișuri vechi sau prin acumularea de sedimente aduse de râuri la poalele dealurilor sau într-un lac. Unele câmpii se pot forma prin retragerea apelor mării, asemenea depresiunilor.

Animale din campie:,

Rozătoare: iepurele,hârciogul ,popândăul ,şoarecele.

Tip vegetatie:tepa - pajisti cu ierburi;

silvostepa – palcuri de padure (stejar pufos, stejar brumariu) ;stejarul termofil (cer, garnita), stejar pedunculat, gorun;  carpen, ulm, tei;fag, cu amestec de conifere,molid, brad, pin, zada,pajisti – tufisuri de ienupar, jneapan;

Alte întrebări interesante