Religie, întrebare adresată de ClaudiuV43, 8 ani în urmă

Alege-ți o porunca pe care să o comentați și să o explicați

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de eueueueu122
3
Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine=sa crezi doar in Dumnezeu deoarece el este unul

eueueueu122: Nu știu dacă este bine
angelinavis: "Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților în copii, până la al treilea și al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, și Mă îndur până la al miilea neam de ei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele."
angelinavis: Acum explicația pentru porunca a doua de mai sus: Dumnezeu dorește să ne închinăm doar Lui fără să ne facem vreo imagine care să-L reprezinte. Dumnezeu nu vrea să fie reprezentat, deoarece nimeni nu știe cum arată El și nici nu vrea să ne facem alte înfățișări, picturi, desene,(icoane) la care să ne închinăm pentru că singura închinare trebuie adusă doar Lui Dumnezeu. Este atât de simplu de...
angelinavis: Este atât de simplu de înțeles și totuși oamenii se închină la alți oameni (sfinți) aducând mania lui Dumnezeu peste ei. Dumnezeu spune că este un Dumnezeu gelos. El este mereu lângă noi. Atunci de ce să ne rugăm altor sfinți care nu ne pot auzi și nici ajuta? E ca și cum o soție stă lângă soțul ei și în loc să-i spună lui cât de mult îl iubește, îl sună pe vecinul și îl roagă să-i trans
angelinavis: ... și îl roagă să-i transmită soțului ei cât de mult îl iubește și că are nevoie să o ajute să repare ușa la bucătărie, etc. Sau tu ca soț să fii lângă soție și ea să se uite la o poză cu tine și să vorbească cu poza ta în loc să vorbească cu tine. Ar fi deplasat...ei, uite că așa facem noi cu Dumnezeu și ni se pare că e bine.
angelinavis: Nu icoana este problema, ci atunci când creația(pictura, etc) ia locul creatorului. O pictură este ca un Dumnezeu mort și lipsit de putere.
Alte întrebări interesante