Ed. muzicală, întrebare adresată de giuliagiuly90, 8 ani în urmă

,,Alege un chitarist celebru (fie chitară clasică sau chitară electrică) și prezintă puțin din viața și cântecele lui (și ale trupei sale, daca e cazul) în maxim o pagina de tip A4.,,
AJUTATI-MA VA ROG, DAU COROANA!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gbr67
0

James Marshall „Jimi” Hendrix (n. Johnny Allen Hendrix; 27 noiembrie 1942 - d. 18 septembrie 1970) a fost unul dintre cele mai mari personalități ale hard rock-ului și chitarist cu o tehnică de neîntrecut.

Jimi Hendrix este considerat unul dintre cei mai mari chitariști rock din lume, stilul său foarte novativ, la acea vreme, de a cânta la chitara electrică a influențat majoritatea chitariștilor moderni. Din cauza vieții dezordonate el a lăsat în urmă puține înregistrări hi-fi; multe dintre discurile sale care circulă, sunt piratate din concerte.

În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor”.[3]

Jimi a învățat să cânte la chitară la vârsta de 12 ani, pe când copilărea în Seattle, Washington, fiind influențat de legendele blues-ului B.B. King și Robert Johnson. La început a cântat pentru formații locale doar pentru răcoritoare și hamburgeri. În 1959, la 17 ani, s-a înrolat în Air Force, unde a servit ca parașutist până când, datorită unei accidentări, cariera sa militară s-a încheiat. Până în anul 1963 el cânta(se) pentru Little Richard, The Isley Brothers, Wilson Pickett, Jackie Wilson, ca cel de-al doilea chitarist sau chitarist de rezervă. Deși stângaci, el a cântat cu chitara pentru dreptaci, folosind-o răsturnată. Nu și-a încercat șansele de unul singur până în anul 1965, după ce l-a ascultat pe Bob Dylan cântând.

Alte întrebări interesante