Limba română, întrebare adresată de erikalavi2018, 8 ani în urmă

alege un inventator si prezinta informati
- Emil Racoviță
- Victor Babeș
- ANA ASLAN
- AUREL VAICU
- HERI COANDAR
- IUSTIN CAPRA
- NICULAE PAULESC
TREBUIE DOAR UNUL
DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de george093654
1
Ana Aslan se naște în 1897 într-o familie de intelectuali brăileni. După ce tatăl ei moare în 1910, familia se mută la București, unde Ana studiază la Școala Centrală. Decide, în pofida împotrivirii mamei sale, să se înscrie la Facultatea de Medicină – și face chiar greva foamei pentru a-i demonstra mamei hotărârea de a-și urma visul. Urmează cursurile de medicină în anii 1915-1922, iar în perioada refugiului la Iași din Primul Război Mondial lucrează în spitalele militare îngrijind răniți. 
După absolvirea facultății, Ana Aslan devine preparator la clinica din București condusă de profesorul Daniel Danielopolu, care îi devine mentor, și își începe studiile de doctorat. În următorii ani, Ana Aslan va lucra la spitalul Filantropia, la Institutul Clinico-Medical al Facultății de Medicină, la Clinica Medicală din Timișoara și la Spitalul CFR. După Al Doilea Război Mondial, preia șefia Secției de fiziologie a Institutului de Endocrinologie din București, moment în care își începe propriu-zis cariera în gerontologie. Din 1952 devine director al noului Institut de Geriatrie, primul de acest gen din lume. 
În 1952 prepară vitamina H3, cunoscută sub numele de Gerovital, un medicament menit să întârzie procesul de îmbătrânire. În următoarele trei decenii, tratamentul cu Gerovital H3, brevetat de Ana Aslan, avea să devină cunoscut în întreaga lume. 
Alte întrebări interesante