Limba română, întrebare adresată de divine13, 9 ani în urmă

Alege un personaj feminin din literatura romana ,dintr-o opera literara(narativa sau dramatica)citita de tine.
a)Exprima-ti opinia,intr-un eseu argumentativ dwespre masura in care destinul personajului feminin ales este determinat de propriul statut ,de mentalitatile societatii si de contextul epocii in care se petrece actiunea cartii.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de czined
4
Spre exemplu din 'Două Loturi' doamna Popescu a fost judecată, certată și cât pe ce lovită de către Lefter Popescu, deoarece acesta a uitat unde-și pusese biletele de loterie. Femeia suferă multe șocuri pe parcursul operei, atunci cât dl Popescu îi sparge rând pe rând farfuriile frumos ornamentate.Eu consider ca dna Popescu a fost vinovată într-un fel deoarece a dat jacheta, chiar dacă nu îi aparținea..Aceasta este o femeie cumsecade ea nu este acea fire certăreață și este îngăduitoare.
În primul rând comportamentul ei dă impresie de bună creștere chiar dacă mai are și momente mai rele, pe care cu siguranță le face din greșeală.
În al doilea rând ea nu a purtat, decât o mică parte din vină și anume faptul că a umblat la lucrurile altuia și că nu a fost în stare să-și susțină ideea că în jachetă nu era nici măcar un bilet sau vre-un alt obiect prețios.
Alte întrebări interesante