Istorie, întrebare adresată de paraadriana2016, 8 ani în urmă

Alege un regim democratic sau un regim totalitar si argumenteazati alegerea facută​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de hrihorromelia
1

Răspuns:

Regimul democratic este un regim politic care se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universal și suveranitatea națiunii. Aleg regimul democratic deoarece, ține respectarea drepturilor omului adică,egalitatea în fața legii, dreptul la opinie etc., și separarea puterilor în stat. Pe plan politic democrația se definește ca regimul politic fundamentat pe principiul suveranității naționale (națiunea conduce statul prin, reprezentanții săi aleși pe principiul separări puterilor în stat și pe principiul egalității tuturor în fața legii.


paraadriana2016: Ce înseamnă suveranitatea națiunii?
valentinafrancu82: Calitatea de a fi suveran, de a dispune liber de soarta sa, independenta, putere suprema. Suveranitatea natiunii inseamna puterea poporului a natiunii.
Răspuns de valentinafrancu82
1
Totalitarismul este o formă de guvernare care monopolizează și susține controlul total al statului asupra vieții publice și private a cetățenilor săi. Un stat totalitar nu are remușcări în privința pierderii de vieți sau a drepturilor omului, atâta timp cât toate resursele sunt direcționate către un unic scop unificator, acela de stat reprezentat de o singură conducere puternică. Această monopolizare a puterii este posibilă printr-un control strict al guvernului asupra tuturor aspectelor societății și vieții indivizilor. Conducerea totalitară nu permite libertatea individuală, iar organizațiile vechi și instituțiile sociale sunt limitate și suprimate. Datorită acestui fapt, statul supraveghează toate aspectele care privesc grupurile de tineret, grupurile culturale, religioase, profesionale și sportive printr-un control politic, iar guvernul are puteri nelimitate în treburile de zi cu zi ale cetățeanului. În acest fel, putem spune că regimurile totalitare diferă de formele mai vechi ale regimurilor autoritare, unde, obiectivul principal era, în general, limitat la obținerea controlului politic.
Alte întrebări interesante